DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 2. szombat
F1

Jogi egyeztetéseket folytat az FIA-val a Mercedes

Felesége után a Mercedes F1-es alakulatát irányító Toto Wolff is közleményt adott ki: várják a teljes átláthatóságot annak kapcsán, mi miért történt.

Mint arról már többször írtunk, az FIA kedden arról adott ki közleményt, hogy felmerült egy csapatfőnök és egy FOM-munkatárs között az összeférhetetlenség és annak gyanúja, hogy bizalmas információk cserélhettek gazdát. Bár nevet nem említett a közlemény, a BusinessF1 cikke nyomán tudható volt, hogy a Wolff házaspárról, a Mercedes F1-es alakulatát irányító Toto Wolffról és az F1 Academy igazgatójaként tevékenykedő Susie Wolffról volt szó.

Még aznap este cáfoló közleményt adott ki a Formula-1, a Mercedes és igen kemény hangvételben Susie Wolff is. Szerdán pedig jött az újabb fordulat, ugyanis annak ellenére, hogy az említett cikk és az FIA belső köreiből származó információk is említést tettek arról, hogy több csapatfőnök is panaszt emelhetett Wolffék ellen, ezt a kilenc rivális F1-es istálló közös közleményben cáfolta, emellett kiálltak Susie Wolff és az F1 Academy mellett.

f1-wolff-bensulayemCsütörtökön aztán az FIA is újra nyilatkozott: az újabb közleményben arról írtak, hogy a FOM magatartási kódexének és összeférhetetlenségi politikájának felülvizsgálatát követően meggyőződtek arról, hogy az F1 rendszere a kellő megbízhatósággal képes megakadályozni bizalmas információk jogosulatlan nyilvánosságra hozatalát, s egyúttal jelezték, hogy senki ellen nincs folyamatban vizsgálat.

Ezzel azonban nem biztos még, hogy lezárult az ügy, péntek dél után nem sokkal ugyanis Susie Wolff a közösségi oldalain megosztott bejegyzésben reagált a tegnap esti fejleményekre, és egyúttal jelezte, hogy ki fogja deríteni, honnan indult is pontosan az egész ügy. Nem sokkal később pedig a Mercedesen keresztül maga Toto Wolff is – az ügy kirobbanása óta először – megszólalt, közleményében pedig arról beszél, hogy zajlanak a jogi egyeztetések az FIA-val:

„Megértjük, hogy jelentős médiaérdeklődés mutatkozik a hét eseményei iránt. Jelenleg aktív jogi eszmecserét folytatunk az FIA-val. Várjuk a teljes átláthatóságot annak kapcsán, mi és miért történt, és kifejezetten fenntartottuk minden törvényes jogunkat. Emiatt a megértéseket kérjük, hogy egyelőre nem fogunk hivatalosan nyilatkozni erről, de egyértelműen foglalkozni fogunk az üggyel a maga idején” – áll Wolff és a Mercedes rövid közleményében.

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel megvásárolhatóak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: