DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Feszültség és pénz: amiért nem működne a Verstappen–Hamilton páros

A Red Bull F1-es tanácsadója, Helmut Marko elmondta: a 2021-es események működésképtelenné tennék a párost – amely amúgy is túl drága lenne neki.

Az évadzáró Formula-1-es Abu Dhabi Nagydíjat megelőzően Christian Horner Daily Mail-interjúja kapcsán pattant ki egy érdekes ügy, miután a Red Bull csapatvezetője arról beszélt, hogy többször is beszélgettek Lewis Hamiltonnal egy esetleges átigazolás kapcsán, legutóbb az idei szezon első szakaszában.

f1-verstappen-hamilton-2_1



Ezt a hétszeres F1-es világbajnok cáfolta Abu Dhabiban, sőt a brit azt állította, hogy valójában pont fordítva történtek az események: Horner kereste őt, csak az üzenete a régi mobiltelefonszámára érkezett, ezért csak hónapokkal később fedezte azt fel.

Később aztán Horner maga is finomított az álláspontján, s már úgy fogalmazott, hogy Hamilton édesapjával folytatott beszélgetéseket, ám komoly egyeztetésekre nem került sor a 38 éves pilóta jövőjét illetően. Az ügyről a Pitwall múlt heti adásában részletesen is beszéltünk:

Mindenesetre bár nem valósult meg, hogy Hamiltont leigazolják Max Verstappen mellé a Red Bullhoz, sok rajongó eljátszott a jelenlegi mezőny két legsikeresebb pilótájának párosításával. Ám amikor a Red Bull F1-es tanácsadóját, Helmut Markót megkérdezték az ügyről, a 80 éves szakember határozottan kizárta ennek a lehetőséget – méghozzá azt is elmondta, milyen két okból kifolyólag:

„Christian informált a dolgokról és megmutatta az üzenetet, amit kapott, de mondtam neki: ’Hamilton és Max, nem működnének együtt’. Túl sok akció és hogyan is fogalmazzak… feszültség volt közöttük 2021-ben” – utalt a két évvel ezelőtti végletekig kiélezett és több ütközésbe torkolló világbajnoki versenyfutásukra Marko.

f1-verstappen-hamilton-podium

„Másfelől pedig nem engedhetjük meg magunknak, hogy egy csapatban szerepeltessük a két legdrágább versenyzőt. Egyszerűen ez soha nem fog megtörténni. Úgyhogy mondtam is Christiannak, hogy esélytelen.”

Hamilton egyébként a Motorsport.com szaklapnak elmondta, hogy a Mercedesszel zajló nyári tárgyalások során fel sem merült benne, hogy máshova igazoljon, ugyanis hisz a csapatában, hogy visszajuthatnak oda, ahol korábban évekig tartózkodtak: az F1 csúcsára. A brit pilóta jelenleg 2025-ig rendelkezik érvényes szerződéssel az Ezüst Nyilakkal.

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel megvásárolhatóak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: