DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Verstappen és Alonso együtt a Le Mans-i 24 óráson?

Együtt tervezik a Le Mans-i indulást, de kell találniuk egy harmadik versenyzőt, aki elég könnyű ahhoz, hogy beférjen a csapatukba.

Fernando Alonsóval szeretne elindulni a Le Mans-i 24 óráson Max Verstappen – erről az éves Honda Napon beszélt a háromszoros F1-es világbajnok.

Verstappent arról kérdezték, hogy szívesen kipróbálná-e magát az IndyCarban, amire határozott nemmel felelt, de azt nem rejtette véka alá, hogy más sorozatok érdeklik. 

A holland korábban is beszélt arról, hogy nem akar örökké F1-es pilóta lenni, a GT-autózás viszont vonzza, van már saját csapata is, a Verstappen.com Racing, és azt elég világossá tette már, hogy amikor visszavonul a száguldó cirkusztól, akkor ebbe az irányba szeretne mozogni.

f1-verstappen-redbull-hollandia



Le Mans pedig kifejezetten ott van a célkeresztjében:

„Nyilván szeretnék kipróbálni egy MotoGP-motort, és élvezem a SuperGT-t is. Tavaly kipróbálhattam egyet, és nagyon jó volt. A Super Formula autói is nagyon jók, azok a leggyorsabbak a Formula–1-esek mögött, és jól is néznek ki” – tért ki a Honda különböző versenyautóira Verstappen.

„De Le Mans az, amit egyértelműen szeretnék megcsinálni. Voltam már ott, amikor apám versenyzett Le Mans-ban, és a hangulat hihetetlen a hosszútávú versenyeken – rengeteg ember, akik éjszaka, vagy éppen napfelkeltében versenyeznek. Szerintem ez nagyon menő” – tette hozzá a holland.

 

Alonso és Verstappen együtt Le Mans-ban?

Verstappen jó viszonyt ápol Fernando Alonsóval, a spanyol klasszis pedig már kétszer is megnyerte a Le Mans-i 24 órást a Toyota pilótájaként – így merülhet fel az, hogy közös autóval vegyenek részt a legendás egynaposon.

f1-verstappen-alonso

„Nos, beszélünk Fernandóval erről. Ő azt mondta, hogy csak velem akar újra nekivágni, én pedig úgy voltam vele, hogy wow, az nagyon menő lenne” – mondta a Red Bull pilótája.

„Egy dolog van csak, hogy Le Mans-ban nincs minimumsúly egy pilóta számára, és mivel én alapvetően nehéz versenyző vagyok, könnyű csapattársakat kellene találnom, hogy ezt kompenzáljuk. De Fernando elég könnyű, szóval így jó lenne. Találnunk kell még valakit, körbe kell nézni” – zárta gondolatait a témában Verstappen.

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel megvásárolhatóak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: