DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Ferrari-elnök: Leclerc és Sainz is marad

John Elkann elég erős utalást tett arra, hogy a Scuderia szándéka mindkét F1-es pilótájukkal hosszabbítani. Jövőre a cél, hogy győzelemre váltsák a pole-okat.

Charles Leclerc 2019, Carlos Sainz 2021 óta versenyez a Ferrari színeiben a Formula-1-ben, azaz az idei volt a harmadik közös szezonjuk a maranellói istállónál. Mindkét pilóta szerződése azonban lejár a soron következő 2024-es szezon, s mindkettejük esetében röppentek már fel pletykák egy esetleges átigazolás kapcsán.

f1-ferrari-sainz-leclerc



Igaz, Leclerc esetén a Mercedest hozták szóba többször is még azt megelőzően, hogy Lewis Hamilton és George Russell is aláírt volna 2025 végéig. Sainz kapcsán viszont az merült fel többször is, hogy a 2026-ban a Sauber partnereként beszálló Audi egyik fő kiszemeltje lehet – jóllehet, ezt maga a spanyol többször is cáfolta, hangsúlyozva, hogy a Ferrarinál szeretne maradni.

Nos, úgy fest, ez mind vele, mind Leclerc-rel megtörténhet, az olasz sajtó szerint ugyanis John Elkann, a Scuderia elnöke a minap egy befektetők számára tartott beszélgetésen elég erős utalást tett arra, hogy mindkettejükkel hosszabbíthatnak 2024 után is: „Sainz és Leclerc? Maradni fognak természetesen” – mondta a jelentések szerint Elkann.

f1-ferrari-abudhabi

A cél 2024-re: győzelmekre váltani a pole-okat

Ami a Ferrari 2023-as teljesítményét illeti: a nagy várakozások után hamar kiderült, hogy az SF-23-as még annyira sem lesz világbajnoki esélyes, mint az elődje volt. Bár Sainz szingapúri diadala révén a vörösök voltak az egyetlenek, akik meg tudták szakítani a Red Bull győzelmi szériáját, a szezon végéig elhúzódó csatában mégis alulmaradtak a Mercedesszel szemben a konstruktőri vb-ezüstért.

Elkann ennek ellenére igyekszik optimistán felfogni az évad végének alakulását, viszont egy konkrét célt is megfogalmazott a 2024-es F1-es szezonra:

„Csalódáskeltő volt a szezon, de ahogy véget ért, majdnem második helyen is végezhettünk volna. Biztató volt az idény utolsó szakaszában az, hogy a második helyért harcolhattunk. Ha megnézzük a Ferrari által szerzett pole-pozíciók számát, az igen magas. Ezt számításba kell mennünk és így továbblépnünk a következő szezonra, és győzelmekre váltanunk ezeket a pole-okat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: