DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Elkelt az utolsó ülés is: itt a teljessé vált 2024-es F1-es mezőny!

Az F1 történetében először ugyanaz a 20 pilóta vág neki majd a szezonnak, amely az előző idényt befejezte – mutatjuk a teljes listát.

Azzal, hogy a Williams péntek késő délután bejelentette, hogy a várakozásoknak megfelelően meghosszabbította Logan Sargeant szerződését 2024-re, az utolsó szabad hely is elkelt a jövő évi Formula-1-es rajtrácson. Ez pedig azt is jelenti, hogy az F1 történetében először ugyanazok a versenyzők alkotják majd egy évadnyitó mezőnyét, mint az előző szezon utolsó futamán (hacsak persze nem jön közbe semmi a téli időszak során), s egyúttal újoncot sem avat majd a száguldó cirkusz.

f1-mezony-2023-abudhabi



A változatlanság ugyanakkor csak a versenyzőket illeti, hiszen egyelőre azt még nem tudni, milyen új néven láthatjuk majd az AlphaTaurit és az Alfa Romeót – előbbi kapcsán a legfrissebb pletykák Racing Bulls névről szólnak, utóbbinál a Sauber visszatérése valószínűsíthető –, ezekre majd csak az FIA hivatalos nevezési listája alapján fog fény derülni a következő néhány héten belül. Mindenesetre a versenyzőket illetően íme, a teljes 2024-es mezőny:

Red Bull: Max Verstappen, Sergio Perez

Mercedes: Lewis Hamilton, George Russell

Ferrari: Charles Leclerc, Carlos Sainz

McLaren: Lando Norris, Oscar Piastri

Aston Martin: Fernando Alonso, Lance Stroll

Alpine: Pierre Gasly, Esteban Ocon

Williams: Alexander Albon, Logan Sargeant

AlphaTauri*: Yuki Tsunoda, Daniel Ricciardo

Alfa Romeo*: Valtteri Bottas, Guanyu Zhou

Haas: Nico Hülkenberg, Kevin Magnussen

* Más néven fog szerepelni a csapat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: