DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

HIVATALOS: Sargeant marad a Williamsnél

A Williams meghosszabbította Logan Sargeant szerződését, így a 2024-es F1-es szezont ugyanaz a 20 pilóta kezdi meg, akik az ideit befejezék.

Logan Sargeant szerződését egy évvel meghosszabbította a Williams, mely a 2023-as F1-es szezont a konstruktőri bajnokság hetedik helyén zárta – igaz, ehhez az amerikai versenyző mindössze egyetlen ponttal tudott hozzájárulni, s az egyik legsúlyosabb csapaton belüli vereséget szenvedte el Sergio Perez és Lance Stroll mellett.

Ez azonban végül nem akadályozta meg a közös folytatást, melyet december elsején magyar idő szerint fél hatkor tett hivatalossá a grove-i istálló. James Vowles csapatfőnök így nyilatkozott versenyzőjéről:

sargeant-2023



„Örülök, hogy a 2024-es szezonban folytatódik a közös utunk Logannel, aki hatalmas tudásról tett tanúbizonyságot, miközben a világ szemei előtt, nyomás alatt kellett teljesítenie, így tökéletesen illeszkedik a csapatunkba.”

„Nagyon bízunk a képességeiben, és hiszünk abban, hogy együtt még nagyobb sikereket érhetünk el a következő szezonban” – idézi a csapat sajtóközleménye Vowlest, aki mellett természetesen maga Sargeant is megszólalt a bejelentés kapcsán:

sargeant-suzuka-1

„Nagyon örülök, hogy a 2024-es szezonban is a Williams Racinggel maradok. Eddig ez egy hihetetlen utazás volt az istállóval, és hálás vagyok a lehetőségért, hogy tovább fejlődhetek egy ilyen tehetséges és elkötelezett csapatban. Izgalmas terveink vannak a jövőre nézve, és már alig várom, hogy hozzájáruljak a Williams sikereihez a következő évben.”

Sargeant szerződéshosszabbítása azt is jelenti, hogy az F1 történetében először teljesen ugyanazzal a felállással kezdődik meg a következő szezon, mellyel az előző befejeződött – s először fordul elő, hogy nem avatunk újoncot, legalábbis a szezonnyitón

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: