DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Eldőlhetett, kié lesz a Williams F1-es ülése

Árulkodó rádióbeszélgetés zajlott az Abu Dhabi Nagydíj végén Logan Sargeant és mérnöke között. A csapatfőnök azonban még nem erősített meg semmit.

Hetek óta az egyetlen kiadó ülés a Formula-1 2024-es rajtrácsán a Williamsnél található, hiszen hivatalosan továbbra sem dőlt el, ki lesz jövőre Alexander Albon csapattársa.

Bár Logan Sargeant helye a sajtó szerint ingott az ősz elején elkövetett hibái okán, és többek között Mick Schumacher és Felipe Drugovich neve is felmerült esetleges csereként, miután mindketten elkötelezték magukat más mellett – a német a WEC-ben fog versenyezni az Alpine-nal, míg a brazil marad az Aston Martin tartalékosa –, megnőttek a grove-i istálló vezetése által amúgy is támogatott saját akadémistájuk esélyei.

sargeant-1



A vasárnapi évadzáró Abu Dhabi Nagydíj után ráadásul árulkodó beszélgetés zajlott le Sargeant és mérnöke, Gaetan Jego között: „16. hely, és hetedikek vagyunk a bajnokságban. Úgy gondolom, jó verseny volt. Köszönet az idei évért, megtiszteltetés volt melletted lenni ebben az esztendőben. Kösz, haver” – fogalmazott a mérnök, mire Sargeant így felelt:

„Nagyon köszönöm, srácok. Természetesen megvoltak a hullámhegyeink és -völgyeink, de tényleg úgy érzem, lendületbe jöttünk és egyre erősebbé válunk. Nem választhattam volna ennél jobb csapatnyi embert, akivel együtt lehetek. És igen, remélem, hogy folytathatjuk. Köszönöm, srácok” – mondta az amerikai pilóta, mire mérnöke csak ennyit válaszolt: „Köszönjük, Logan. Várjuk a következő évet, haver.”

A rádióban aztán megszólalt még James Vowles csapatfőnök is: „Szép munka. Sajnálom, hogy nem tudtunk olyan autót adni alád ma, hogy többet érhess el vele. Bámulatos volt, amit hozzáadtál ehhez az évhez. Büszke pillanat volt, ahogy nézhettük az idény során a fejlődésedet. Várjuk a közös telet és a továbbiakat.”

sargeant-4

Vowles még nem akarja megerősíteni Sargeant maradását

A leintést követően aztán természetesen nekiszegezték Vowlesnak a kérdést, hogy a rádióban elhangzottak alapján eldőlt-e, hogy egy második szezonra is maradhat Sargeant, ám a Williams-főnök ezt nem akarta még megerősíteni:

„Attól tartok, kicsit előre siettek. De bármi is történik, Logan hosszú-hosszú évek óta az akadémiánk tagja. Mindig is az akadémiánk tagja marad. Továbbra is egy elképesztően gyors versenyző. De ha ettől el is tekintünk és megnézzük az utolsó öt versenyét és hogyan fejlődik, szerintem láthatók a jelek, hogy azt teszi, amivel kiérdemelheti az ülést.”

„De nem vagyunk olyan helyzetben, hogy ezt ebben a pillanatban megerősítsük. A legfontosabb, amivel szeretném, ha tisztában lenne, hogy büszke vagyok azokra a lépésekre, amiket megtett előre” – fogalmazott az F1 TV kamerái előtt Vowles.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: