DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

A Williamsnek vannak más jelöltjei is

Még mindig nem született döntés az amerikai F1-es pilóta, Logan Sargeant jövőjéről, aki az elsődleges jelölt a Williamsnél – de nem az egyetlen!

Már jó ideje Logan Sargeant az F1-es mezőny egyetlen tagja, aki nem rendelkezik üléssel a 2024-es szezonra. Az amerikai versenyzőről James Vowles csapatfőnök úgy nyilatkozott a szezonja egyetlen pontját hozó austini USA Nagydíj előtt, hogy bizonyos célokat tűzött ki Sargeant elé melyeket a szezon vége előtt teljesítenie kell.

sargeant-usa



Éppen ezért a Williams, legalábbis Vowles állítása szerint csak a szezonzárót követően fog dönteni Sargeant sorsáról, és a csapatfőnök alá is húzta, hogy ezen az elképzelésen nem változtatott az sem, hogy az ifjú amerikai mostanában kiegyensúlyozottabbnak tűnik, s Las Vegasban a harmadik rajtsorba kvalifikált.

„Azért fogalmaztam meg ezt ilyen határozottan, mert szerettem volna az egész szezont végigcsinálni, aztán időt szánni arra, hogy minden egyes futamot megfelelően végiggondoljak, értékeljem a növekedést, a potenciált és az irányt” – nyilatkozta Vowles, majd hozzátette: „Ez a döntés hatással lesz ránk mint szervezetre, és hatással lesz egy versenyző egész karrierjére, így ezt nem lehet félvállról venni.”

sargeant-katar

Természetesen Vowles is fontosnak érezte, hogy hangsúlyozza versenyzője fejlődését: „Azt hiszem, a világ láthatta, hogy Logan hat futammal ezelőtt még más volt, mint az a Logan, aki egy-két futammal ezelőtt itt volt. És remélem, a világ azt is látja, hogy miért hagyunk időt magunknak a döntés meghozatalára. Figyeljük a fejlődést, és aztán megpróbáljuk megjósolni, hogy fog ez kinézni jövőre.”

Vowles szavaiból határozottan úgy tűnik, hogy Sargeant az elsődleges jelölt a Williams 2024-es ülésére, de azt is aláhúzta, hogy nem ő az egyetlen lehetséges versenyző erre a pozícióra: „Vannak alternatíváim arra az esetre, ha ezt az utat választanánk, de azt szeretném a legjobban, és ezt végig mondtam, hogy Logan számára megfelelő környezetet biztosítsunk, ahol fel tud virágozni, és kiérdemelheti a helyét.”

A sajtóban egyébként Ralf Schumacher néhány nappal ezelőtti megjegyzése révén a Formula-2-ben bajnoki ezüstérmes helyen álló Frederik Vesti neve kezdett el terjedni esetleges jelöltként még.

sargeant-katar-3

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: