DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Wolffnak elege van már a magyarázkodásból

George Russell a második sorba kvalifikálta magát az év utolsó F1-es futamára, de nem elégedett maximálisan – csapatfőnöke, Toto Wolff meg még annyira sem.

Azok után, hogy a harmadik szabadedzést az élen zárta, George Russell kissé csalódottan vette tudomásul, hogy csak a negyedik leggyorsabb volt az F1-es Abu Dhabi Nagydíj időmérőjén. A világbajnoki összetett nyolcadik helyén záró brit a kvalifikációt követően elárulta, hogy betegséggel küzdött az utóbbi időben:

„Nagyon beteg voltam az utóbbi két hétben, és nagyon gyors is: nem tudom, hogy gyakrabban kellene-e betegnek lennem... Rendkívül komfortosan éreztem magam az autóban. Alig három órát aludtam, szóval lehet, hogy ez hiányzik az embereknek?” – viccelődőtt, majd komolyra fordította a szót:

russell-abu



„A hétvége előtt mindenképpen elfogadtam volna a negyedik helyet, de a ma délelőtti teljesítmény után, amikor minden egyes körben a leggyorsabbak voltunk, az edzésről a kvalifikációra csak hat tizedet javultunk” – mondta, majd így folytatta:

„Figyelembe véve, hogy sokkal hidegebb van, és sokkal kevesebb üzemanyag volt az autóban, nem sikerült olyan nagyot ugranunk, mint kellett volna, ami egy kissé csalódást okozott” – fejtette ki Russell, aki kettős céllal vág neki a holnapi versenynek:

russell-abu-2

„Meg kell harcolnunk a Ferrarival a konstruktőri második pozícióért, de ezt is úgy fogom kezelni, mint bármelyik másik versenyt, a dobogóért akarok harcolni, szeretném jó eredménnyel zárni a szezont. Egyértelmű, hogy Carlos 16. hely megnehezíti a dolgukat, de ahogy mondtam, kezeljük úgy, mint egy átlagos versenyt” – mondta, s hozzátette:

„Szerintem jó tempónk lesz, jobb mint a McLarené és Charles-é, aztán meglátjuk, hogy mi fog kisülni belőle.”

Toto Wolffnak elege van

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff arról beszélt, hogy a Q2-ben kieső Lewis Hamiltonnak egyszerűen nem volt meg a kellő tapadása, Russellnek viszont igen, ennek volt köszönhető a nagy különbség kettőjük között. Összességében pedig igen kevéssé elégedett, aminek hangot is adott:

wolff-not-happy

„Egyszerűen nem állt össze, valószínűleg ennyi volt az autóban. Nagyobbak voltak az elvárásaink… Elegem van abból, hogy magyarázkodnom kell, miért nem alakult jól. A melegben jók voltunk, a hidegben nem, míg az előző napokban pont fordítva volt. Örülök, hogy ez volt a szezon utolsó kvalifikációja, és jön az új autó.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: