DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Szerencsére ez az idei utolsó futam” – Hamilton

Abu Dhabiban sem láthattuk Lewis Hamiltont a Q3-ban: az ismét a tizenegyedik helyen záró hétszeres világbajnok elmondása szerint továbbra is kiszámíthatatlan az autó.

A Las Vegas-i Nagydíj után az Abu Dhabi Nagydíj időmérőjén is a Q2-ben búcsúzott Lewis Hamilton. A Mercedes pilótája már a pénteki szabadedzéseket követően is arról nyilatkozott, hogy kihívás lesz a Q3-ba jutnia – nem csak a W14 változó viselkedése nehezíti a szezonzáró hétvégén a dolgát, de az első szabadedzésen a szombati Formula-2-es sprintfutam győztese, Frederik Vesti vezette az autóját.  

A kvalifikációt követően csalódott nyilatkozatot hallhattunk Hamiltontól: „Kiszámíthatatlan az autónk, minden kanyarban. Az egyikben így viselkedik, a másikban meg teljesen másképp, egyáltalán nem egy konzisztens autó. Az egyensúly sem jó, egyszerűen nincs olyan módosítás, amivel sikerülne jól beállítani. Az is nagy kihívás, hogy a Q1-ből továbbjussunk vele.”



Utoljára 2014-ben fordult elő a hétszeres világbajnokkal, hogy egymást követő két futamon nem jutott be a Q3-ba – így, hogy ez a W14-esben megismétlődött, Hamilton örül, hogy a 2023-as szezon a végéhez ért Abu Dhabiban:

„A mostani és az előző futam is katasztrofális volt számomra. Kétszer is tizenegyedik lettem az időmérőn, ami nagyon ritka… Szerencsére ez az idei utolsó futam.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: