DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Feltartottak, de a mi hibánk volt” – Sainz

Túl későn gurultak pályára, ennek volt betudható a Q1-es kiesés a Ferrari spanyol F1-es pilótája szerint. Nagyon nehéz harcra számít a konstruktőri ezüstért.

Kellemetlen meglepetés érte a Ferrarit a Formula-1-es Abu Dhabi Nagydíj időmérőjének első szakaszában: a pénteki második tréningen autót törő Carlos Sainz kiesett és csupán a 16. helyre kvalifikálta magát a szezonzáró futamra.

A spanyol pilótát néhányan akadályozták is az utolsó gyorskörén, de mint azt a korai búcsúja után elmondta, tulajdonképpen saját magukat sodorták olyan helyzetbe, hogy ez megtörténhetett:

„Nagyon rossz helyzetben találtuk magunkat azzal, hogy utolsóként hagytuk el a bokszutcát, és így minden autó előttünk volt. Emellett úgy éreztem, hogy az első két szektorban azok, akik már befejezték a körüket, nem a legszebben húzódtak le az útból.”

f1-sainz-ferrari-abudhabi



„De ez a mi hibánk, mi mentünk ki túl későn. Volt némi problémánk az első szárnnyal, ami miatt kissé megkéstünk. Úgyhogy meg kell néznünk, mit csinálhattunk volna jobban. De összességében is az egész hétvége meglehetősen trükkös, mivel nem igazán mondható kiválónak a tempónk.”

Sainz később arról is beszélt, hogy nem is feltétlenül konkrét feltartásról volt szó, inkább arra a tendenciára hívta fel a figyelmet, hogy olykor a versenyzők szándékosan úgy haladnak mások előtt, hogy a felkavart piszkos levegőt kapja meg a hátul autózó. „Ezt nem nevezzük feltartásnak, hiszen nem kell elvenned, de veszíted a tizedeket a kanyarokban” – magyarázta a ferraris.

 

Elérhető-e még az F1-es konstruktőri vb-ezüst?

Sainz Q1-es kiszállása azért is fájó a Scuderiának, mert így csökkentek az esélyeik a Mercedes elleni harcban – igaz, az őket mindössze négy ponttal előző Ezüst Nyilak versenyzői közül Lewis Hamilton pedig a második etapban esett ki, míg a másik két pilóták közül Charles Leclerc a második, George Russell pedig a negyedik pozícióból startolhat, azaz így sem reménytelen a vörösök helyzete.

„Nagyon nehéz lesz, ez egyértelmű” – felelte az erre irányuló kérdésre Sainz. „Nem ideális a helyzet. Most arra kell koncentrálnunk, hogy megértsük, mit tehetünk holnap, hogy csapatként erős pontokat szerezzünk, és remélhetőleg jobb helyzetben találhatjuk magunkat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: