DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 8. hétfő
F1

Horner állítja: megkeresték Hamiltonék

A Red Bull F1-es főnöke a hétszeres világbajnok tagadása ellenére is ragaszkodik hozzá, hogy a brit menedzsmentjének egyik képviselője vette fel velük a kapcsolatot.

Az Abu Dhabi Nagydíj csütörtöki médianapjának egyértelműen legnagyobb sztorija az volt, hogy Christian Horner a Daily Mailnek arról beszélt, hogy többször is esett szó arról, hogy Lewis Hamilton a Red Bullnál versenyezzen, sőt az idei év első szakaszában is történt kapcsolatfelvétel, mielőtt a 38 éves pilóta két évre szerződést hosszabbított a Mercedesszel.

Hamilton aztán Abu Dhabiban határozottan tagadta, hogy ő kereste volna meg az energiaitalosokat, a csapatának tagjait is megkérdezte erről, sőt azt állította, hogy valójában Horner küldött neki üzenetet, amelyet viszont csak hónapokkal később látott, mivel a régi telefonjára érkeztek.

f1-horner-redbull-2023



Horner viszont a RaceFans.net portálnak adott nyilatkozatban továbbra is állítja, hogy a kapcsolatfelvétel a másik fél részéről történt: Hamilton menedzsmentjének egy képviselője kereste meg a Red Bullt szerinte. „Csak az érdeklődésüket fejezték ki. De ez nem szokatlan, fogalmazzunk úgy” – nyilatkozta a bikák F1-es vezetője.

„Nem beszéltem közvetlenül Lewisszal. Nem voltak titkos találkozóink Lewisszal arról, hogy a Red Bullnál vezessen” – tette hozzá Horner. A Red Bull egyik képviselője amúgy a lapnak azt mondta, hogy Hamilton édesapja volt az, aki felvette a kontaktot velük, aki 2010-ig menedzselte is a fiát.

Arra a felvetésre, hogy ha úgy történtek a dolgok, ahogy azt ő állítja, akkor vajon miért tagadja azt Hamilton, Horner úgy felelt, hogy valószínűleg a Mercedesszel nem akar feszültséget a hétszeres világbajnok (aki amúgy állítása szerint beszámolt Toto Wolffnak Horner megkereséséről):

„Talán kissé kínos Lewis számára mindez a saját csapata szempontjából. De nem szokatlan, hogy az emberek megkereséseket intéznek. Nem fogok részletekbe menni annak kapcsán, hogy ki, hol és miért, de valószínűleg nem is végeznék el a munkájukat, ha nem így tennének. Eléggé meglepődnék, ha nem tájékoztatták volna Lewist, de sosem tudhatjuk, hogyan működnek a menedzsmentek a különböző sportolóknál.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: