DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 1. hétfő
F1

Ha utólag megkérnek, akkor visszaengedem – Ocon

A francia versenyző a Q1-ből kiesve zárt Nevadában negyedikként, hihetetlen versenyt futott. A futam után elmondta, mi történt a csapattárs megelőzésekor.

Esteban Ocon a negyedik helyen végzett a fordulatos Las Vegas-i Nagydíjon, miután az előtte befutó George Russellt 5 másodperces büntetése miatt hátrébb sorolták a végső rangsorban. A francia nagyon elégedett volt a versenyt követően:

„Micsoda sport, őrület, átmész az összes érzelmen egy hétvége alatt” – kezdte nyilatkozatát a francia. „Tegnap nagyon mélyen voltunk, nem tudtunk kitörni, 6 nehéz versenyünk volt mindenféle esettel, kieséssel. Voltak jó eredményeink korábban, de ma végre kifizetődött, hogy hittünk magunkban, hogy jó munkát végzünk.”



„A tizenhatodikról a negyedikre, őrült verseny volt. Tudtuk, hogy az autó tempója előnyünkre válhat majd, de azt nem tudtuk, hogy milyen jó munkát végeztünk a gumikkal. Tegnap és ma is hibátlan volt, szép munka volt a csapattól” – nyilatkozta Ocon.

Mennyire jött be Oconnak Las Vegas?

A már-már kötelező jellegű kérdést az Alpine-pilóta is megkapta a versenyt követően, és nagyon pozitívan reagált: „Mega volt. Azt gondoltam, hogy a hosszú egyenesek miatt mindig is jó lesz rajta versenyezni. Nem a legizgalmasabb pálya időmérős szempontból, de kihívásokat ad.”

„Nagy fékezések vannak, szükséged van szélárnyékra, szükséged van más fontos dolgokra, de a versenyen nagyon jól éreztem magam. Ha ez egy olyan aszfaltcsík lenne, amin nehezebb előzni, akkor nem végeztem volna negyedikként. Szóval jó, hogy megadja a pálya a látványos futamot, és passzol a versenyzéshez.”

Mi is volt a rádióban?

A versenyt követő hivatalos értékelő műsorban arról is megkérdezték Ocont, hogy mi is történt akkor, amikor megelőzte csapattársát a verseny alatt. A közvetítésben ugyanis úgy tűnt, hogy csapata rászólt, hogy tartsa pozícióját, majd ezt követően a negyedik helyen végző pilóta azonnal előzött.

„Nem, nem így történt. Már helyzetben voltam, haladtam előre, Pierre pedig védekezett, amikor jött a rádió” – kezdte válaszát Ocon, akit közben viccelődve a csapat tartalékversenyzője, Jack Doohan próbált megvédeni, azonban Ocon szerette volna elmondani álláspontját.

„Pozícióban voltam, és utólag szóltak, hogy tartsam a helyem. Megcsináltam az előzést, és ha utólag azt mondja a csapat, hogy adjam vissza a pozíciót, akkor megtettem volna. Fontos, hogy ezt tisztázzuk” – összegzett a helyzet kapcsán a francia.

Doohan ezt követően kiegészítésül is megerősítette Ocon álláspontját: „Fontos volt, hogy megelőzze őt, mert Pierre szenvedett akkor. Ha megtartják a pozíciót, akkor jött volna Albon az ő DRS-ébe, esetleg megelőzhette volna mindkettejüket. Egy kicsit félszeműek voltunk a végére, vagy egyikük szerez egy jó eredményt, vagy egyikük sem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: