DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Vasseur: Nem Leclerc hibázott

Charles Leclerc versenye már a felvezető körön véget ért, miután valamilyen elektronikai probléma miatt elment a hajtás a Ferrariból. Nem Leclerc hibázott.

A második rajkockából volt hivatott nekivágni a 2023-as Sao Pauló-i Nagydíjnak Charles Leclerc, azonban már a rajtrácsra sem tudott visszaállni a felvezető kör végén a monacói, aki a második szektorban csúszott ki a reklámtáblák közé.

Meghibásodott a Ferrari

A Ferrari csapatfőnöke a versenyt követően azonnal védelmébe vette pilótáját, s leszögezte, hogy nem a monacói versenyző hibázott, hanem az autóval volt probléma.



„Egy anomália lépett fel, ami miatt a rendszer lekapcsolta a hidraulikát és a motort is. Egyelőre azt nem tudjuk, hogy mi vezetett ehhez a végzetes hibához, mivel még nem láttuk az autót, de valószínáleg valamilyen elektronikai meghibásodás áll a háttérben” – mondta Leclerc Sao Paulóban, ahol a Formula.hu is jelen volt.

Még megpróbált visszajönni

A monacói próbálta újraindítani az autót, ami abból is nyilvánvaló, hogy a falba csapódást követően még elgurult a megnyitáshoz. is. Bár a rajtot követően nagy baleset történt, ami miatt belengették a piros zászlót, Leclerc már így sem tudott visszaállni a versenybe.

„Elkezdet ki- és bekapcsolni a rendszert, de folyton ugyanaz a hiba jött elő fél perc elteltével, így jobbnak láttuk megállni. Ha lekapcsol a rendszer, onnantól sem a motor, sem a váltó nem működik. Természetesen Charles és az egész csapat számára frusztráló ami történt. Ami igazán bosszant az az, hogy a versenyre tartalékoltunk a gumikkal egész hétvégén.”

„Azt fontos megjegyeznem, hogy egyáltalán nem Charles hibázott. Valakitől hallottam, hogy a közösségi médiában panaszkodtak miatta, de a váltó és a kormány nélkül nehéz vezetni az autót.”

Így is elkaphatják a Mercedest

Annak ellenére, hogy Leclerc el sem tudott rajtolni a Mercedes pocsék versenytempójának köszönhetően Carlos Sainz révén is több pontot szereztek, mint riválisuk, ráadásul az utolsó körökben Russellnek ki is kellett állnia.

„Jó helyzetben voltunk a versenyen, és ez egy elszalasztott lehetőség, mert bár hoztunk pár pontot a hétvégén a Mercedesen, de Charles-lal az első sorban, három szett új abronccsal még jobb hétvégénk lehetett volna.”

„Van még két dobásunk Vegasban és Abu Dhabiban. Előbbi akár elég kaotikus is lehet, és ha az erőviszonyok az ittenihez hasonlóan alakulnak, akkor lesz még lehetőségünk elkapni őket.”

Jelenleg minimális a különbség a két csapat között, akik az év végi ezüstért vannak versenyben. A pontverseny állását itt nézhetitek meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: