DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

„Ez az a Checo volt, akit ismerünk” – Horner

Bár a dobogóról nagy csatában lemaradt az F1-es Sao Pauló-i Nagydíjon, a Red Bull főnöke mégis magasztalta a mexikói pilóta interlagosi produkcióját.

Elképesztő negatív szériát produkált az utóbbi időkben Sergio Perez: gyakran a tempót tekintve is óriási hátránya volt Max Verstappenhez képest csapaton belül, nem egy hibát elkövetett – elég csak a hazai nagydíján produkált rajtincidensre gondolni –, ráadásul olykor a balszerencse is sújtotta.

f1-perez-horner-redbull-interlagos



A hétvégi Sao Pauló-i Nagydíjon azonban jobban szerepelt a mexikói pilóta, hiszen a sprinten harmadik lett, s ezt a pozíciót kis híján a futamon is megismételte, ám végül 53 ezredmásodperccel alulmaradt a Fernando Alonsóval vívott parádés csatában. Ez utóbbi ellenére is csak dicsérni tudta versenyzőjét a Red Bull csapatfőnöke:

„Úgy gondolom, Checo briliánsan vezetett. Volt egy nagyon kis megingása a 2-es kanyarban, ami lehetővé tette Fernandónak, aki rendkívül gyors volt az egyenesekben, hogy visszapróbálkozzon ellene. A legjobbját nyújtotta, hogy megtartsa a helyét” – idézi Christian Horner szavait a RacingNews365.com szakportál.

Perez az interlagosi teljesítményével és a Mercedesek ezzel egyidejű szenvedésével nagy lépést tett afelé is, hogy bebiztosítsa a világbajnoki összetettben az ezüstérmes pozíciót Lewis Hamiltonnal szemben.

f1-perez-hamilton-redbull-interlagos

„Szerintem nagyszerű Checo számára, hogy 12 ponttal többet szerzett a hétvégén, mint Lewis. Rendkívül erős hétvége volt ez számára: harmadik lett szombaton, vasárnap a kilencedik rajthelyről indulva negyedik az időmérős sárga zászlók után, úgyhogy nagyon jó pontokat szerzett” – fogalmazott Horner.

Az energiaitalosok F1-es vezére ugyanakkor azt emelte ki legfontosabb tényezőként versenyzőjével kapcsolatban, hogy a brazíliai produkció helyrebillentheti az önbizalmát, amely aranyat érhet a jövő hétvégén debütáló új utcai helyszínen, Las Vegasban:

„Úgy vélem, fontos volt ez az önbizalma szempontjából. Szerintem ez az a Checo volt, akit ismerünk, hogy mire képes. Ez megadja neki azt a lökést, amelyre szüksége van egy újabb utcai pályára érkezve, amelyeken mindig is erősen teljesített. Aztán pedig egy héttel Vegas után jön Abu Dhabi után.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: