DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Russell: Nem lehet hirtelen egy másodpercet veszíteni!

Teljes értetlenséggel nyugtázta Russell az F1-es Sao Pauló-i Nagydíj után a Mercedes produkcióját: a tavalyi legerősebb helyszín a legrosszabb lett számukra.

A tavaly Brazíliában a sprintet és a futamot is megnyerő George Russellnek döbbenetesen gyenge versenye volt a Mercedesszel: mielőtt túlmelegedés miatt a csapat arra kérte, hogy adja fel a futamot, úgy tűnt, hogy az egy pontot érő 10. helyért is vért kell majd izzadnia. A brit versenyző természetesen csalódottan nyilatkozott:

 

russell-face



„Egyértelmű, hogy valamit elrontottunk ezen a hétvégén, és még mindig nem igazán tudjuk, hogy mi lehetett az, de a tempó egyszerűen nem volt meg” – kezdte, utalva arra is, hogy már a sprinten sem volt rendben minden: „Tegnap azt gondoltuk, hogy ez egy egyszeri kisiklás volt, de már egyértelmű, hogy nem, szóval össze kell szednünk magunkat, és meg kell értenünk.”

„Tizenkét hónapja ez volt az év legjobb versenye számunkra, most pedig messze a legrosszabb, és ez nagyon furcsa” – folytatta Russell. „Az autó egyszerűen lassú volt, a gumik csúszkáltak, szerintem ez volt a maximum, amit produkálhattunk. Valami egyszerűen nem állt össze, hát nem lehet hirtelen egy másodpercet veszíteni, nem változhat egy dobogóért küzdő autó hirtelen a pontszerzésért küzdő autóvá!”

russell-interlagos

„Le kell ülnünk és meg kell értenünk, az mindenesetre egyértelmű, hogy ez most nagyon félrement” – zárta szavait a tavalyi Sao Pauló-i futamgyőztes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: