DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 27. péntek
F1

A Ferrari feláldozta a sprintet a vasárnapért

Alaposan megszenvedett azért az öt pontért a Ferrari két pilótája, amit a Sao Pauló-i Nagydíj sprintjén szereztek. Feláldozták a verseny érdekében a sprintet.

Öt pontot szerzett a Ferrari csapata a szezon utolsó sprintversenyén, miután Charles Leclerc az ötödik, Carlos Sainz pedig a nyolcadik pozícióban ért célba. A monacói két előzést tudott bemutatni – egyet a hajrában Hamilton ellen –, míg a spanyol alaposan megdolgozott azért az egy pontért.

Feláldozta a Ferrari a sprintet

Már a sprintszétlövésen úgy döntöttek az olaszok, hogy inkább a vasárnapi versenyre fognak koncentrálni a sprint helyett, hiszen több pont forog kockán a nagydíjon, a Ferrarinak pedig minden egyes pontra szüksége van, hiszen meg szeretnék előzni a Mercedest a konstruktőri második helyért.

Ennek következtében mindkét ferraris használt lágyakon állt fel a rajtrácsra szombat délután, ami nem könnyítette meg az életüket, de mindketten előrébb tudtak lépni a 24 körös versenyen. Charles Leclerc végül Hamiltont is meg tudta előzni, fontos pontokat lopva ezzel az abroncsokkal küzdő Ezüst Nyilaktól.



„Jó munkát végeztünk, és ennél több nem is nagyon volt ebben” – nyilatkozta a sprintet követően a monacói, a Formula.hu jelenlétében. Tudtuk, hogy hátrányban leszünk a sprinten, miután már a kvalifikáción is használt lágyakat használtunk annak érdekében, hogy megóvjunk egy új szettet a versenyre.”

A ferrarisok annak ellenére előrefelé haladtak, hogy használt lágyakon indultak, és köztudottan nemezisük a gumikezelés: „Jól teljesítettünk, hiszen az ötödik helyen zártunk, ráadásul megelőztük Lewist is, aki új szetteken rajtolt. Ők a legnagyobb ellenfeleink idén, így jó volt látni, hogy ilyen körülmények mellett is felvettük ellenük a harcot” – tette hozzá Leclerc.

Sainz sokat védekezett

Mindamellett, hogy megelőzte Daniel Ricciardót az első körökben, sokat kellett foglalkoznia az utolsó, még pontot érő pozíció megtartásával a Scuderia spanyol pilótájának, aki hosszú körökön keresztül viaskodott az ausztrállal, míg végül kényelmesen behozta az autót a nyolcadik pozícióban.

„Többet szenvedtünk a sprinten, mint azt vártuk. Figyelnünk kellett a motor hőmérsékletére és az abroncsokra is, amik miatt már a verseny elejétől csak begurultunk a kanyarokba, ami nyilvánvalóan korlátozta a lehetőségeinket. Összességében arra számítok, hogy vasárnap jobb lesz a helyzet, és jobban nyomhatjuk majd, hogy minél több pozíciót szerezzünk.”

Összességében kettő ponttal növelte előnyét a konstruktőri pontversenyben a Mercedes a Ferrarival szemben, így már 22 pont a fórjuk, de ez a helyzet még könnyedén változhat a hátralévő három versenyen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: