DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

„Sehányadik helyen” – Perez úgy érzi, az első sort bukta Piastri miatt

Az ausztrál újonc kicsúszása a hátrébb haladó mexikói gyorskörébe került. A Red Bull-os részideje addig a pontig nagyon közel volt Verstappen pole-köréhez.

Ha nincs egy vezetői hiba, könnyen egészen más lehetett volna a Sao Pauló-i Nagydíj Q3-as szakaszának végeredménye: Oscar Piastri és Sergio Perez is beférhetett volna az első háromba, de a hirtelen rosszabbodó tapadási viszonyok mellett az ausztrál lecsúszott a pályáról az utolsó kanyarban, ezért a mögötte érkező mexikóinak is el kellett vennie a gázt.

„Ááá…” – hagyta el artikulálatlan, de sokatmondó hang Perez száját az F1 TV-nek adott interjú kezdetén. „Hihetetlenül balszerencsések voltunk ma. Az első sorban kellene lennem. A köröm nagyon közel volt Maxéhoz az utolsó kanyarig, ahol Piastriba futottam, ezért el kellett vennem a körömet, így a sehányadik helyen végeztem. Nagyon szerencsétlen eset volt, mert úgy éreztem, ennél sokkal jobbak voltunk ma.”



Az utoljára kereken két hónapja, Olasz Nagydíjon dobogóra álló versenyző úgy érzi, a kilencedik rajtkockából is elérhető egy erős eredmény vasárnap: „Egyértelműen. Szerintem jó pontokra van esély, jó lehetőségeink vannak innen indulva.”

Piastri: Nem tudom, esett-e már

A mindkét versenyzőt erős eredménytől megfosztó hibát így idézte fel Oscar Piastri – a McLaren újonca Perez mögül, a tizedik rajtkockából kezdhet, mivel mért időeredménye sem lett:

„Egyszerűen rengeteg tapadást veszítettem. Nem tudom, hogy esett-e már vagy mi történt, de már a kör korábbi részén küszködtem, ahogy szerintem mindenki, tekintve, milyen lassú köridők születtek. Egyszerűen úgy mentem be, mint az utolsó körben és egyenesen kicsúsztam” – nyilatkozta az ausztrál.

„Kár, mert az autó tempója erősnek tűnt, de holnap újra megpróbáljuk” – mondta Piastri, akinek csapattársa, a Q2-t élen záró Lando Norris is elszalasztotta a lehetőséget.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: