DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
F1

„Az autó könnyedén a leggyorsabb lehetett volna” – Norris feldúlt az időmérő miatt

Lando Norris szerint hozható lett volna neki a pole is Interlagosban, de megint csak a csalódottság marad a hetedik hellyel.

A Q2-t még az élen zárta, és a Q3-ban is esélyes lehetett volna akár a pole-pozícióra is Lando Norris a brazíliai időmérőn, de a legfontosabb pillanatban nem tudta összerakni a körét, nem jött ki neki a lépés a leszakadó eső előtt, így pedig csak a hetedik helyen zárt – kihagyott lehetőségként értékelte ezt a péntek délutánt.

„Őszintén szólva nagyszerű volt, az autó csodálatosan működött, és valószínűleg könnyedén hozható lett volna vele a pole, mert a leggyorsabbnak tűnt. Szóval eléggé felhúzott az időmérő vége” – puffogott Norris az autóból kiszállva.

f1-norris-mclaren-brazil



„Nem tudom, hogy hogyan érezzem magam most. Az autó szenzációs volt, nagyon életre kelt az időmérőn, és könnyedén lehetett volna a leggyorsabb. Nyilván a Q3 végén összerakni és megcsinálni a kört más dolog, de tempóból a leggyorsabb volt az autó. Szóval csalódott vagyok, megint egy csalódást keltő szombat, de nem sokat tehettünk ellene.”

A brit azt is hozzátette egy kérdésre válaszolva, hogy igen, szombaton új esélyt kapnak a sprintszétlövéssel és a sprintfutammal, de láthatóan feldúlt volt az interjú alatt – mint mondta, nagyon gyors az autó, szárazon tényleg elég lehetne akár az első helyre is, ezért hatalmas csalódás neki a mostani eredmény.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: