DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 26. szerda
F1

Hamilton nem örül, Russell bízik a versenyben: felemás érzések a Mercedesnél

Hamilton szerint az ötödik hely sosem jó, és hátrányban is vannak a tempó terén, de Russell úgy érzi, vasárnap lehet keresnivalójuk a többiekkel szemben.

Nem volt túl boldog az ötödik helyen zárt interlagosi időmérő után Lewis Hamilton: ahogy fogalmazott, egy ilyen eredménynek túlzottan azért sosem lehet örülni…

„Hogy hogyan értékelem?... Szóval ez egy ötödik hely, ugye? Az sosem túl jó” – válaszolta egy nevetés kíséretében a feltett kérdésre a hétszeres világbajnok.

f1-hamilton-mercedes-brazil_1



„Tettem, ami tőlem telt, remélem, hogy a futamunk jobb lesz. Az autó mutatott egy-két jelet arra, hogy benne van a jó teljesítmény, de alapvetően van pár tizedmásodperc hátrányunk az elejéhez képest. A végén a körülmények is szerepet játszottak, nem tudom… nehéz megmondani, hogy van-e bennünk több a folytatásban” – tette hozzá némi gondolkodás után Hamilton.

Nála valamivel pozitívabban látta a versenytempót csapattársa, George Russell, aki Hamilton mellől, a hatodik helyről rajtolhat majd.

„Meglátjuk, az Aston meglepetésre megint megtalálta a formáját, de minden a versenytempón múlik, arra számítok, hogy a miénk jobb lehet az övéknél. Maxszal nehéz lesz harcolni, és Charles is jó helyzetben van az első sorból, de két-három bokszkiállást várok, úgyhogy bármi elképzelhető” – mondta a brit pilóta, aki bevallotta: annyira nem találta a helyét az utolsó körben, hogy Leclerc-hez hasonlóan ő is meg akarta szakítani a körét, hogy kimenjen a bokszba, annyira rossznak érezte a tempót.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: