DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Leclerc előnyt kovácsolna a Ferrari taktikájából

A szombati sprinten a rajttól függetlenül gyorsabb volt a Mercedes, de a monacói reméli, a begyűjtött adatok győzelemhez segíthetik őket az F1-es USA Nagydíjon.

Charles Leclerc az ígéretéhez hívén megpróbálta a második rajtkockából elkapni az élről induló Max Verstappent a Formula-1-es USA Nagydíj szombati sprintversenyén, ám mivel a Red Bull-os keményen védekezve a pálya szélére szorította, végül az első kombináció után még Lewis Hamiltonnal szemben is pozíciót bukott a monacói.

Amelyet aztán vissza sem tudott szerezni, a Ferrari nem tudta tartani a tempót a Mercedesszel, sőt a hajrában még a sokáig Carlos Sainz mögé beragadó Lando Norris is egészen megközelítette őt. Megelőzni azonban már nem volt ideje, így harmadik lett Leclerc – de ezen javítaniuk kell vasárnapra:

f1-leclerc-ferrari-austin



„Ott volt a lehetőség, ott volt egy rés, megpróbáltam, de nyilván aztán…” – kezdte értékelését a rajttal Leclerc. „Szoros volt, aztán pozíciót veszítettem Lewisszal szemben, de ahogy arra számítottunk is, kicsit erősebbek voltak amúgy is versenytempóban. Úgyhogy dolgoznunk kell, hogy megértsük, mit csinálhatunk jobban, hogy egyet előrelépjünk holnap.”

A Ferrari volt az egyetlen istálló, amely kipróbálta a lágy abroncsokat, hiszen Sainz azt rakta fel a sprintre, mindenki más a közepes abroncson teljesítette a 19 körös távot. Leclerc reméli, hogy az így gyűjtött információk hasznosak lesznek a vasárnapi futamon, amelyet majd a pole-ból fog megkezdeni a monacói:

„Elég sok adatot gyűjtöttünk, amit elemezhetünk azzal, hogy a két autó eltérő stratégián volt. Úgyhogy ez némi segítség lesz holnapra, hiszen tudjuk, hogyan viselkedik a lágy gumi. Remélem, hogy előnyt tudunk ebből kovácsolni és győzhetünk vasárnap.”

f1-verstappen-leclerc-sprint-rajt

 

Leclerc-nek nincs problémája Verstappen védekezésével

A sprint utáni sajtótájékoztatón Leclerc-t külön is kérdezték arról, hogyan értékelte Verstappen ellene bemutatott rajt utáni védekezését. A monacói nem látott kivetnivalót abban, hogy a Red Bull-os egészen a pálya széléig szorította:

„Hogy őszinte legyek, pontosan ugyanezt tettem volna a helyében. A határon volt, de mint azt korábban mindig elmondtam, így szeretek harcolni. A mai nem alakult nekem kedvezően, de ez rendben van. Ez is része a versenyzésnek, és elégedett vagyok ezzel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: