DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Csak a rajt volt szoros Verstappen számára

Leclerc ellen keményen kellett védekeznie, aztán miután Hamiltont is lerázta, fel tudta venni a saját ritmusát – ami a vasárnapi F1-es USA Nagydíjra is jó jel neki.

Charles Leclerc hiába támadta meg ígérete szerint a rajt után az 1-es kanyar felé menet Max Verstappent, a holland keményen védekezett a Formula-1-es USA Nagydíj sprintjén, így megtartotta a vezetést. Mögé ráadásul Lewis Hamilton jött fel másodiknak, aki szintén csak néhány körön át tudta tartani vele a lépést, így a háromszoros világbajnok végül kényelmes fórral húzta be idei harmadik szombati diadalát.

Verstappen az értékelését a rajt utáni kemény védekezéssel indította: „Igen, elég szoros volt, de szerencsére sok hely van az 1-es kanyar felé menet, ami egyértelműen segít. Utána a saját versenyünket tudtuk futni, kontrolláltuk kicsit a tempót, aztán a végén kicsit ki is élvezhettük, hogy jobban nyomjuk valamelyest.”

f1-verstappen-leclerc-sprint-rajt



Arra a kérdésre, hogy volt-e valamilyen vezethetőségi problémája, amire a sprint első fázisában panaszkodott a rádión, Verstappen ismét a Hamiltonnal szembeni távolság kontrollálásával felelt: „Néhány körig végig nyolc-kilenc tizedmásodperc volt a különbség, és ezen a pályán ezekkel a nagy szárnyakkal eléggé hatékony a DRS. De amint leráztam DRS-távolságon kívülre, mindannyian beálltunk a saját ritmusunkra, és szerintem elég jó volt ma az autó tempója.”

A Red Bull valóban gyorsnak tűnt, erre pedig szüksége is lesz a vasárnapi futamon, ahol a pénteki időmérőn történt körelvétele után csak a harmadik sorból indul majd a háromszoros világbajnok holland – de ettől függetlenül is a győzelem a célja:

„Valóban szükség lesz rá, a hatodik helyről rajtolni más lesz, mint ma. De ez érdekesebbé teszi a dolgokat, de remélhetőleg jól érezzük majd magunkat néhány előzéssel, és természetesen győzni akarunk!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: