DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Norris úgy érzi, bennük volt a pole

Előzetesen nem számítottak ilyen eredményre, mégis újabb elszalasztott lehetőségről beszélt a McLaren pilótája az F1-es USA Nagydíj második rajthelye után.

Bár a hétvégét megelőzően mindkét McLaren-versenyző elmondta, hogy szerintük a Circuit of the Americas versenypályán kevésbé lesznek ütőképesek, mint voltak az egyaránt kettős dobogóval záruló Suzukában és Katarban, Lando Norris mégis az első sorba kvalifikálta magát pénteken a vasárnapi Formula-1-es USA Nagydíjra – igaz, ehhez kellett Max Verstappen körelvétele is.

A brit pilóta a leintést követően elmondta, hogy nem számítottak erre az eredményre, viszont az időmérős teljesítményük alapján akár a pole-pozíció is meglehetett volna, amelyet amúgy a ferraris Charles Leclerc zsebelt be.

f1-norris-mclaren-austin



„Boldog vagyok, jó napot zártunk” – értékelt Norris. „Talán nem számítottunk erre a végeredményre, de ez egy szép bónusz az egész csapat számára. Nem követtem el annyi hibát, mint legutóbb, ami jó.”

„De szerintem ma mindenünk megvolt, elegendő volt ahhoz, hogy megszerezzük a pole-t. Tudom, hogy Charles hibázott néhányat, de ugyanez igaz rám is. Kicsit kár érte, talán megint elszalasztottunk egy lehetőséget, de így is örülök.”

Amikor felvetették Norrisnak, hogy bár a poros oldalt jelenti a második rajtpozíció, mégis gyakran láthatjuk azt, hogy helycsere történik a startnál az élen, így reflektált a McLaren versenyzője:

„Igen. Minden évben más… Sosem lehet tudni, mi fog történni. Charles általában jól rajtol, szóval nehéz lesz őt elkapni a startnál, de majdnem a legjobb pozícióban vagyunk vasárnapra, szóval elégedett vagyok ezzel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: