DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

„Hibáztam azért itt-ott” – Leclerc a pole-ról

Parádés küzdelemben szerezte meg az első rajtkockát Austinban Charles Leclerc, aki szerint nem volt tökéletes a pole-köre, de ezúttal ez nem számított.

Szenzációs teljesítménnyel szerezte meg az F1-es USA Nagydíj pole-pozícióját Charles Leclerc: a Ferrari pilótája idén harmadszor nyert időmérőt, miután ugyan öt ezredmásodperccel lassabb kört autózott Max Verstappennél, de a világbajnok elhagyta a pályát, így elvették az idejét.

Leclerc így Lando Norrist megelőzve zárt az élen, és érthetően boldogan értékelte a helyzetet.

F86l-knWUAEeQKV



„Szerintem remek munkát végeztünk csapatként. Tudtuk, hogy a sprintes hétvége miatt nagyon fontos a tiszta szabadedzés, ami meg is lett, jó volt az alapunk, köszönhetően annak, hogy a srácok hogyan készültek fel a hétvégére. Az autó azonnal jó volt, én is jól éreztem magam” – mondta az autóból kiszállva a monacói.

„Az utolsó körben voltak azért hibák itt-ott, de szerintem senkinek nem volt ez most könnyű, szóval nagyon boldog vagyok, hogy a pole-ból rajtolhatok vasárnap” – tette hozzá Leclerc.

 

Jobb innen rajtolni

A Ferrari tavaly is pole-t szerzett Austinban, akkor Carlos Sainz rajtolhatott az élről, de az egyes kanyarban ütközött, nem jutott sokáig – Leclerc viszont nem aggódik emiatt.

„Nyilván trükkös itt az első kanyar, de azért csak jobb az élről rajtolni, mint hátulról. Szóval csak boldog vagyok. Szeretem a pályát, szeretem a vibrálást itt, szóval jó itt lenni.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: