DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Itt a Red Bull különleges festése az F1-es USA Nagydíjra

Akárcsak Miamiban és majd Las Vegasban, Austinban is egy rajongó által megálmodott dizájnnal áll rajthoz Max Verstappen és Sergio Perez.

A Red Bull még év elején jelezte, hogy a 2023-as Formula-1-es idény mindhárom amerikai fordulója során egy rajongó által megtervezett festéssel fog versenyezni. Így volt ez május elején Miamiban, s így lesz a most hétvégi austini USA Nagydíjon (meg majd a novemberben debütáló Las Vegas- GP-n) is, helyi idő szerint szerda kora este pedig le is rántották a leplet a dizájnról.

f1-redbull-austin-1



Az energiaitalosok közleménye szerint tízezrek küldtek be pályázatot a felhívásra, közülük választotta ki a legjobbat a Red Bull, amely már korábban prezentált néhány megoldást. Mint kiderült, a befutó végül Franco Cavallone pályaműve lett, amelyet a Miamiban látott, honfitársa által tervezett fényezés ihletett.

f1-redbull-austin-2

A 39 éves grafikus-tervező dizájnja nem meglepő módon elsősorban az amerikai zászlóban található csíkokat és csillagokat ötvözi az RB19-es hagyományos színeivel. Akárcsak Miamiban, nem változik meg gyökerestől Max Verstappen és Sergio Perez autójának külseje, inkább csak annak bizonyos részei váltanak egyedi dizájnra.

f1-redbull-austin-3

Nem a Red Bull egyébként az egyetlen F1-es istálló, amely különleges fényezéssel indul majd Texasban, hiszen a hazai nagydíjára készülő Haas is egyszeri megoldással készült a hétvégére.

f1-redbull-austin-4

f1-redbull-austin-5

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: