DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Új Haas-festés: Az egyetlen amerikai csapat

Amerikai nemzeti szimbólumok ékesítik majd a Haas F1-es autóját a hétvégén – a csapatfőnök szavai alapján nem teljesen függetlenül az Andretti-sztoritól.

Azt már napokkal ezelőtt tudni lehetett, hogy a Haas versenyzői különleges overált viselnek majd az F1-es csapat hazai versenyén, az USA Nagydíjon, most pedig azt a festést is bemutatták, mely a VF-23-ason díszeleg majd az austini hétvégén. Az autó oldaldobozára csillagos-sávos festés került az amerikai alkotmány első szavaival együtt: We the People, azaz „Mi, a nép”.

usa-haas-1



Günther Steiner csapatfőnök egyértelműen utalt is rá, hogy azért döntöttek a különleges festés alkalmazása mellett, mert mostanában az Andretti potenciális érkezése kapcsán sok szó esik arról, hogy az F1-nek szüksége van egy „igazi” amerikai istállóra, a Haast illetően ugyanis rendre felmerülnek a csapat identitását firtató kérdések.

usa-haas-2

„Mostanában sokat beszélnek az amerikai csapatokról, de még mindig mi vagyunk az egyetlen amerikai istálló az F1-es mezőnyben. Évekig hallgattuk, hogy nem használtuk ki ezt, de mindig azt mondtam, hogy először a paddockban ki kell vívnunk a tiszteletet” – mondta Steiner, majd így folytatta:

usa-haas-3

„Rövid idő alatt sok mindenen estünk keresztül, s egy nagyon hűséges, egyre gyarapodó rajongói bázisra tettünk szert, előttük is akarunk tisztelegni” – jelentette ki a csapatfőnök.

usa-haas-4

Nem a Haas az egyetlen csapat, mely különleges festést visel majd a hétvégén, a Red Bull ugyanis mindhárom, az Egyesült Államokban rendezett nagydíjra egy egyedi, a rajongók által tervezett dizájnnal utazik el.

verstappen-miami

A Miamiben használt különleges Red Bull-festés
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: