DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Russell úgy érzi, Verstappent is fenyegette volna

Ha nincs az első kanyaros ütközés, akár a győzelemért is harcba szállhatott volna, hiszen gyorsabb volt, mint a McLarenek – vélekedett a Mercedes F1-ese.

Már rögtön a start után megpecsételődtek a Mercedes esélyei a Formula-1-es Katari Nagydíjon. Lewis Hamilton ugyanis a jobban tapadó lágy gumikon rajtolva a külső íven próbálkozott elmenni George Russell és Max Verstappen mellett, ám kissé szűken vette az 1-es kanyart, így összeért brit csapattársával.

Hamilton egyből kiesett, kollégája viszont egy bokszlátogatás után folytatni tudta a versenyt – amelyet aztán parádés felzárkózás után a negyedik pozícióban fejezett be (pedig saját bevallása szerint Russell ájulásközeli állapotba is került a futam során az extrém hőség miatt).

f1-russell-mercedes-katar-2



A tempója olyannyira biztató volt, hogy a leintést követően a Motorsport.com rákérdezett a britnél, hogy szerinte lett-e volna esélye harcba szállni akár a győzelemért is az idei 14. sikerét jegyző Verstappen ellen:

„Nem látok rá okot, hogy miért ne” – felelte Russell. „Hisszük, hogy legalább olyan volt a tempónk, ha nem gyorsabb, mint a McLareneknek. Látni azt, hogy Piastri mennyire közel végzett Maxhoz, igazán meglepő volt.”

Russell véleményét árnyalja, hogy a futam képét jelentősen befolyásolták a Pirelli gumigondjai miatt 18 körben maximalizált etaphosszok és az emiatti sűrű bokszkiállások, de a kirajzolódó tempó alapján még így is elmaradt a mercedeses a dobogósoktól. Érdekesség egyébként, hogy amúgy a McLaren átlaga erősebbnek mutatkozott Katarban, mint Verstappené, de az ő eredményüket pedig a pénteki időmérős körelvételek miatti rosszabb rajthelyek kompromittálhatták.

f1-russell-mercedes-katar-1

Russellnek egyetlen célja maradt

A fiatal brit természetesen elfogadta Hamilton bocsánatkérését az első kanyaros incidenst követően, s elmondása szerint igazából csak a csapat szempontjából bánta, hogy nem tudták kihozni a maximumot a katari hétvégéből, hiszen egyre kiélezett csatát vívnak a konstruktőri világbajnoki ezüstért a Ferrarival (igaz, vasárnap még így is nőtt közöttük a távolság, köszönhetően annak, hogy Carlos Sainz az üzemanyagrendszer hibája miatt rajthoz sem tudott állni).

„A csapat eredménye miatt voltam roppant csalódott. Idén az egyéni világbajnoki versenyfutás eleve kész katasztrófa számomra. Egyetlen célom van: hogy másodikként végezzünk a csapatok bajnokságában. Természetesen ez egy óriási lehetőség volt. De továbbra is teljes mértékben hiszem, hogy el fogjuk ezt érni. Úgyhogy bizakodva állok itt, mert az autó gyors volt és erős versenyt teljesítettünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: