DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Hamilton magára vállalta a felelősséget

Elsőre nem értette mi történik, de tudja, hogy az ő hibája volt: a hétszeres F1-es bajnok elismerte felelősségét az elsőkanyaros ütközésért.

Lewis Hamilton számára már az első kanyarban véget ért az F1-es Katari Nagydíj, miután összeütközött csapattársával, George Russell-lel, és bár a csapatrádióban még úgy tűnt, hogy honfitársát hibáztatja, nem sokkal később a visszajátszások megtekintése nélkül is elismerte, hogy rajta múlott az incidens.

d-hamilton-crash-1



„Nagyon sajnálom a csapatot, sok pontot szerezhettünk volna” – kezdte a hétszeres világbajnok. „A pillanat hevében nem igazán értettem, hogy mi történt, csak éreztem a lökést hátulról” – mondta, majd így folytatta:

„Nem hiszem, hogy George-nak volt hova mennie, nagyon szerencsétlen helyzet volt. De igen, idősebbként örömmel magamra vállalom a felelősséget, és nagyon fáj, hogy így alakult” – tette hozzá Hamilton, aki a szezon eddigi összes versenyét pontszerző helyen zárta idáig.

d-hamilton-crash-2

„Nagyon ritkán történik velem ilyesmi. Remélem, hogy George vissza tudja verekedni magát a pontszerzők közé, szurkolok neki” – mondta. Szurkolása eredményes volt, hiszen csapattársa végül a negyedik helyen ért célba.

Hamiltont ráadásul jelenleg nemcsak baleset okozása miatt vizsgálják, hanem azért is, mert engedély nélkül átment a pályán, ami súlyos biztonsági kockázatot jelent.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: