DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
F1

Verstappen erre az F1-es vb-címre a legbüszkébb

Az első F1-es világbajnoki cím volt a legérzelmesebb, de az ideit tartja a legjobbjának a Red Bull-os holland, aki azt is elmondta, mi számára a legfontosabb.

Ahogy arra számítani lehetett, Max Verstappen már a Formula-1-es Katari Nagydíj sprintjén, azaz öt és fél hétvégével a 2023-as évad vége előtt bebiztosította a világbajnoki címet – szám szerint és zsinórban a harmadiket.

f1-verstappen-katar-redbull-vb-1



A Red Bull-os ezzel öt másik klasszissal került egy szintre ilyen tekintetben: Jack Brabhammel, Jackie Stewarttal, Niki Laudával, Nelson Piquet-vel és Ayrton Sennával, akik ugyancsak három vb-titulust szereztek F1-es karrierjük során.

De vajon melyik címet értékeli a legtöbbre a holland? Természetesen ezt a kérdést is megkapta Verstappen a világbajnoki győzelem kapcsán tartott rendhagyó sajtótájékoztatón a Formula.hu jelenlétében:

„Ez a mostani a legjobb. Úgy vélem, az első volt a legérzelmesebb, hiszen akkor váltak valóra az álmok az F1-ben. De az idei volt egyértelműen a legjobb évem a sorozatban aratott győzelmekkel és egyebekkel, valószínűleg maga az autó is most volt a legjobb formában. Szóval számomra talán ez az, amire a leginkább büszke vagyok a kiegyensúlyozottság miatt.”

f1-verstappen-katar-redbull-vb-2

A három vb-címről így nyilatkozott a még mindig csupán 26 éves pilóta: „Ez nyilván olyasmi, amiről sosem álmodtam. Ez egy rendkívül büszke pillanat nekem, a családomnak, a közeli családomnak. Szerintem mindenkinek, akivel együtt dolgozom a csapatban, lenyűgöző ezt átélni.”

„A levezetőkörön is mondtam már a rádión: teljesítményről beszélünk, és ezért mindig hálásak lehetünk a csapatnak. Ugyanakkor a légkört és azt, hogy mennyire élvezem a munkát ezekkel a srácokkal, talán még fontosabbnak találom: nagyon fontos tudni, hogy amikor megérkezel a pályára, jó emberekkel dolgozhatsz együtt.”

Verstappen elmondta: nem feltétlenül érzi úgy, hogy gyorsabb versenyzővé vált volna a 2015-ben, 17 évesen megejtett Formula-1-es bemutatkozása óta, sokkal inkább úgy érzi, hogy az évek során gyűjtött tapasztalata az, ami segített neki jobb pilótává válni és jobban kezelni a nyomást. Ami pedig a vasárnapi versenyt illetően: a vb-cím bebiztosításától függetlenül is ugyanolyan mentalitással vág neki, mint az összes többi viadalnak, és természetesen megpróbálja megnyerni a futamot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: