DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Norris megnehezítette a saját versenyét

Gratulált a katari F1-es sprintet megnyerő csapattársának Norris, aki élvezte a versenyt annak ellenére, hogy megnehezítette a dolgát az elrontott rajttal.

Lando Norris a második helyről indulva alaposan elrontotta a rajtot, így aztán nem csupán be kellett érnie a harmadik pozícióval, miközben csapattársa megnyerte a katari F1-es sprintet, de nem is tudta érdemben segíteni az előbb George Russell-lel küzdő, majd Max Verstappen elől „menekülő” ausztrált.

piastri-norris-katar



És az is egy jó kérdés, hogy a győzelemre hosszú idő óta hiába áhítozó, a második helyeket viszont halmozó ifjú brit hogy viseli azt, hogy Daniel Ricciardo után egy újabb csapattársát intették le az első helyen – még ha ezúttal „csak” egy sprinten is.

Norris mindenesetre úriemberként gratulált csapattársának a leintés utáni interjúk során: „Mindenekelőtt gratuláció Oscarnak és Maxnak. Az év versenyem kemény volt, egyszerűen elrontottam a rajtot. Ez mindent megnehezített, de vissza tudtunk vágni, szórakoztató verseny volt, és jó előzéseket mutattam be egészen az utolsó körig.”

norris-katar

A fiatal brit a csapat miatt is boldog: „Újabb dobogót értünk el, szóval csapatként ez egy óriási nap volt. Nem kezdődött a legjobban, de a vége jó lett” – zárta szavait Norris.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: