DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

„Nem ez volt életem köre” – Verstappen

A szél is trükkössé tette a helyzetet, de a harmadik rajthelye miatt sem aggódik a címvédés előtt álló F1-es világbajnok. Perez szerint elszúrták a Q3-at.

Ezúttal tempóból jobbnak bizonyultak ketten is Max Verstappennél a Formula-1-es Katari Nagydíj szombati sprintidőmérőjén: a két mclarenes, Oscar Piastri és Lando Norris sajátította ki az első sort a Red Bull-os előtt – akinek az első SQ3-as körét egyébként törölték is.

Maga Verstappen egyébként nem aggódta túl az eredményt: „Egyszerűen nagyon trükkös volt. Emellett a szél miatt az autó is jobban mozgott, mint előző nap, de nem is ez volt életem legjobb köre. De rendben van, harmadik helyen vagyok. Így is lesz néhány kör a sprinten, szóval roppant érdekes lesz.”

f1-verstappen-redbull-katar-1



A hollandnak a harmadik helyezés is értelemszerűen bőven elegendő lenne ahhoz, hogy már a sprintfutamon bebiztosítsa zsinórban a harmadik F1-es világbajnoki címét. A célja persze mindettől függetlenül a győzelem:

„Nehéz lesz előzni, de ez attól is függ, mennyire maradnak életben a gumik. Nagyon magas a gumikopás értéke, szóval meglátjuk, jobb lesz-e a versenytempónk” – fogalmazott Verstappen.

 

Perez: Elszúrtuk a Q3-at

Mindeközben a Red Bull garázsának másik oldalán egy újabb csalódáskeltő időmérőn vannak túl, hiszen Sergio Perez csupán a nyolcadik helyről startolhat majd a sprintversenyen – ami eleve megnehezíti számára, hogy esetleg elodázza a csapattárs bajnokavatását.

f1-perez-redbull-katar-2

A mexikói szerint csapatával elrontották a Q3-as taktikát, nem tudták megfelelő üzemi tartományba hozni a gumikat: „Jól mentek a dolgok a közepes keverékű gumin, de amint felraktuk a lágyakat, nem alkalmaztuk a legjobb stratégiát, így az abroncsok is nagyon rossz állapotban voltak. Valójában még lassabb kört is teljesítettünk a lágy gumin, szóval egyáltalán nem sikerült jól, sokkal jobban kellett volna szerepelnünk, de sajnos kicsit elszúrtuk.”

Az összetettbeli ezüstérmét egyelőre Lewis Hamiltonnal szemben őrző Perez a pontszerzést tűzte ki célul a sprintre, de azt sem érzi könnyű falatnak: „Ha tudunk néhány pontot szerezni, az már jó lesz, mert arra számítok, hogy rendkívül nehéz lesz az előzés, főleg a pálya állapota miatt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: