DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 8. hétfő
F1

Nem csak a pályaelhagyás okozta Hamilton Q2-es búcsúját

Elvették ugyan az egyik körét, de a hétszeres F1-es világbajnok amúgy is küszködött a Mercedese egyensúlyával a Katari Nagydíj sprintidőmérőjén.

Míg pénteken Lewis Hamilton volt az egyik haszonélvezője a körelvételeknek a Formula-1-es Katari Nagydíj időmérőjén, hiszen Lando Norris és Oscar Piastri hátrasorolása után szerzett harmadik rajtpozíciót a vasárnapi futamra, addig a szombati sprintszétlövésen ő járt pórul: a Q2 hajrájában vették el a körét négykerekes pályaelhagyás miatt, amely okán a brit kiesett és csupán a 12. rajthelyet kaparintotta meg.

A Mercedes versenyzője ugyanakkor elismerte, hogy a körtörlés nélkül is eléggé szenvedősen alakult számára a szombati rövid kvalifikáció:

f1-hamilton-mercedes-katar-day2



„Nagyon más volt, mint tegnap” – mondta az autóról Hamilton az F1 TV kamerái előtt. „Tegnap eléggé jónak érződött, ma viszont nem tudom, hogy a szél vagy a magasabb hőmérsékletek miatt, de az autó egyensúlya teljesen rossz volt. Minden teljesen más volt. És igen, a pályahatárok… Leginkább a 13-as kanyarban gyűlt meg a bajom velük a változtatásokkal.”

Amikor a pályahatárokkal kapcsolatos biztonsági változtatásokhoz való alkalmazkodásról kérdezték a 38 éves pilótát, így reflektált:

„Még soha korábban nem volt ilyenben részem a kvalifikációra fordulva, szóval… De mindenki ugyanebben a csónakban evez. Csak egy kicsit jobban küszködtem a balansszal, elég sok volt az alulkormányzottság. Nem igazán tudok rámutatni, miért volt olyan az autó, amilyen. De ez a sprintnap, szóval…”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: