DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 1. szombat
F1

Verstappen a vb-cím után is győzne vasárnap

Ha már egyszer pole-ba állította a Red Bullt az F1-es Katari Nagydíjra, akkor meg is nyerné azt, függetlenül attól, hogy már a sprinten behúzza-e a címet.

Max Verstappen kényelmes fölénnyel nyerte meg a péntek esti kvalifikációt Katarban, így ő indulhat majd az élről a vasárnapi versenyen. A holland ezzel idén a tizedik pole-pozícióját szerezte a Formula-1-ben.

„Természetesen nagyszerű kezdése ez a hétvégének” – értékelt közvetlenül az időmérő után a Red Bull versenyzője. „Nagyon trükkös a pálya az új aszfalttal, fel kell még egy kicsit gumiznunk, és nagyon szűk tartományban van tapadás, szóval amint kicsit túlerőltetted, a hátulja kitör és hasonlók. De nyilván nagyon örülök, hogy pole-ban lehetek, jó napot teljesítettünk.”

f1-verstappen-pole-redbull-katar



Könnyen lehet, hogy mire a vasárnapi nagydíj elstartol Verstappennel a pole-ban, a 26 éves pilóta már háromszoros világbajnoknak mondhatja majd magát, hiszen jó esély van rá, hogy már a szombati sprinten bebiztosítja a címvédést. Ha ez össze is jön, a Red Bull-os célja akkor is a győzelem lesz a versenyen:

„Meg akarom nyerni természetesen. Pole-ba állítottuk az autót, természetesen, hogy meg akarjuk nyerni a futamot. De előbb persze biztosra kell mennünk, hogy szombaton is jó napunk legyen. Úgy gondolom, az autó gyors.”

„A holnap délelőtt-délután vagy ahogy tetszik, ismét kicsit nehezebb lesz, hogy jól előkészítsük a gumit, illetve homok is kerülni fog még a pályára. De nagyszerűen indult a hétvége, remekül működik az autó, ez a legtöbb, amiben reménykedhettünk” – fogalmazott Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: