DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 4. csütörtök
F1

Túl korán rakta össze a jó kört Hamilton

Ugyanis a brit a Q2-ben végzett az élen az F1-es Katari Nagydíj időmérőjén – de a harmadik helyről is reménykedik halványan a győzelemben.

Miután mindkét McLaren-pilóta legjobb körét elvették a Q3-ban, a két Mercedes-versenyző végzett a második és harmadik helyen a Formula-1-es Katari Nagydíj pénteki időmérőjén. Lewis Hamilton tehát duplán profitált mindebből, hiszen egészen a harmadik pozícióba jött előre, így bár a parc fermében nem interjúvolták még meg, a top 3-ban tartott írott médiás sajtótájékoztatón már ő ült be Max Verstappen és George Russell mellé.

Amikor elsőként a trükkös körülményekről kérdezték, a hétszeres világbajnok így felelt: „Nem volt nehezebb, mint bármely más időmérő edzés. Mindig nehezek. Nyilván szeles volt ma az idő, ezt leszámítva meglehetősen sima volt a kvalifikáció.”

A Q3-ban utólag elért harmadik rajthelyéig rögös út vezetett a britnek, hiszen az első etapban kis híján kiesett, miután csupán a 14. helyen lépett tovább, utána viszont a második szakaszban Verstappent is megelőzve a leggyorsabb volt.

f1-hamilton-mercedes-katar



„Abszolút” – reagált arra a kérdésre, hogy meglepte a Mercedes jó tempója. „Mindig összezavar ez, hogy első lettem a Q2-ben, miután a Q1-ben kis híján ki is estem, ami mindig frusztráló az adott pillanatban” – mesélte Hamilton. „Aztán viszont bejutottunk a Q2-be és ott hirtelen előre kerültünk. Szóval ez nagyon-nagyon furcsa, de az egész csapatnak remek, hogy ott vagyunk. George remek munkát végzett ma, szóval az, hogy ennyire közel vagyunk, az lenyűgöző.”

„Számomra igazából egy eléggé átlagos időmérő volt ez, főleg a Q1 és a Q3. Persze ha össze tudom rakni a körömet… de az túl korán jött most a Q2-ben, szóval bárcsak a Q3-ban sikerült volna” – tette hozzá a 38 éves pilóta. Hamilton elmondta: a Q1-es nehézségek részben a rossz időzítés okozta, túl későn küldték ki a bokszból, forgalomba is került, így nem sikerült tökéletesen a gyorsköre előkészítése.

 

Kivel vívja a harcát?

Hamilton azt is kifejtette, mire számít, kivel fog versenyezni a vasárnapi futamon: „Mindenkivel körülöttem” – mondta a mercedeses, majd mikor konkrétan rákérdeztek Verstappenre, így reflektált: „Mindent beleadunk, hogy megpróbáljunk harcolni vele. Ahogy George mondta, talán el fog tűnni a távolban, mint a versenyek többségén, de hátha tudunk csatázni.”

Hamilton arra is jó esélyt kapott, hogy közeledjen majd Sergio Perezre az összetett második helyéért vívott harcban, hiszen az őt 33 ponttal előző mexikói Red Bull-os újfent kiesett a Q2-ben, így a top 10-en kívülről startolhat. A hétszeres világbajnokot azonban mindez nem izgatja: „Nem. Megpróbálom megnyerni a futamot, nem számít, kivel versenyzem” – felelte arra a kérdésre, hogy szem előtt tartja-e a Perez elleni harcot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: