DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
F1

Interjú közben tudta meg Piastri, hogy megbüntették

Az ausztrál a harmadik hely birtokosaként kezdte nyilatkozatát, hatodikként fejezte be – a két McLaren pályaelhagyás miatt bukta el az első két rajtsort az F1-es Katari Nagydíjra.

A Katari Nagydíj időmérőjének leintése után úgy tűnt, Oscar Piastri lesz a nevető harmadik: körideje alapján Lando Norris első soros rajthelyezést vívott ki magának, de pályaelhagyás miatt elvették ezt az eredményt. Így is nyilatkozhatott egy McLaren-pilóta, a csapattárs lépett fel a harmadik pozícióba – ezen a ponton rövid pályafutása harmadik kvalifikációs top hármas eredménye tudatában nyilatkozott.

„Nem vagyok kifejezetten boldog, az utolsó kör nagyon zavaros volt, kicsit több volt benne a pakliban, de jó ez a top 3-as eredmény” – kezdte interjúját Piastri, már ekkor sejtetve, hogy nem volt minden rendben a körrel.

„Szép lenne (egy újabb dobogó). Ez a hétvége nagyon más tapasztalat, mint Suzuka volt: rögtön a mai programmal kezdődött egy nagyon-nagyon csúszás pályán” – beszélt a sprintformátum nehézségeiről: ugyanakkor a legutóbbi sprinthétvége a Belga Nagydíjon remek eredménnyel végződött számára.

„A spái beállítás második helyet eredményezett számunkra a sprinten, szóval olyan rossz nem lehetett. Meglátjuk, mire leszünk képesek. A pálya nehéz, de ez mindenkire igaz” – tette hozzá az ausztrál.

A top 3 csoportképén még Piastri szerepelt


Az interjút készítő Naomi Schiff fülére itt szóltak, hogy Norris után Piastrit is vizsgálják pályaelhagyás miatt: a visszajátszások alapján egyértelmű a pályaelhagyás, és a mclarenes is célzott rá, voltak gondjai, mégis meglepetten reagált.

„Nem tudom, de ez vicces, nem tudni, hogy az első háromban vagyok-e...” – mondta Piastri, de ekkor Schiff közölte is vele a friss hírt: visszasorolták a hatodik helyre. „Csodálatos. Holnap újra megpróbálom. Köszönöm” – zárta a nyilatkozatot Piastri, majd csalódottan kisétált az interjúzónából.

Első-második helyett harmadik-ötödik sor a McLarennél

A hátrasorolás alapján Lewis Hamilton lépett fel a harmadik helyre, aki így értelemszerűen nem adott interjút a parc fermében. A hibája miatt magát ostorozó Norris a második helyett csak a tizedik, Piastri az eredetileg elért negyedik helyett a hatodik rajtkockából indulhat – így úszott el az újabb versenyhétvégén gyors McLaren ígéretes időmérője a katari időmérőn negatív főszerepet kapó pályaelhagyások miatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: