DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 16. vasárnap
F1

Norris: Fernando az Fernando, mindig mond dolgokat…

Kisebb szócsörte alakult ki az Aston spanyolja és a McLaren britje között: utolérhetik-e a wokingiak a riválist a konstruktőri F1-es tabellán.

Bár a Red Bull már bebiztosította a címvédését a csapatok között, mögöttük két érdekes csata is kibontakozni látszik: a Mercedesre a Ferrari közelít a második helyért zajló küzdelemben, míg az Aston Martint a McLarent kezdte el fenyegetni. Utóbbi esetén a 49 pontos távolság még messzinek tűnhet, de a legutóbbi F1-es Japán Nagydíjon például a wokingiak kettős dobogót szereztek, míg az Aston mindössze a négy pontot érő nyolcadik hellyel távozott.

Emiatt nyilatkozta azt Lando Norris, hogy szerinte utolérhetik az Aston Martint, ráadásul arra is utalást tett a brit, hogy a McLarennel ellentétben a rivális istálló rendszerint csak egy autójával számolhat a pontszerzők között. Most erre reagált Katarban Fernando Alonso:

f1-alonso-qatar-day0



„Nyilvánvalóan ők vannak lendületben, ez egyértelmű, és rendkívül gyorsak voltak. De minden egyes hétvégén láthatunk hullámzást mindenkinél” – mutatott rá a kétszeres F1-es világbajnok spanyol, akit a Motorsport.com idézett.

„Már a nyári szünet előtt is roppant erősek voltak Ausztriában és Silverstone-ban. Azt hiszem, közel jártak ahhoz, hogy mindkét autójukkal felállhassanak a dobogóra Silverstone-ban. Aztán Zandvoortban viszont mi voltunk a pódiumon, míg ők kicsit szenvedtek. Úgyhogy jó, ha túlzottan magabiztosak. Meglátjuk, le tudjuk-e őket győzni Abu Dhabiban.”

 

Norris elmondta, miben jó Alonso

Alonso szavaival aztán szembesítették Norrist, aki nem volt rest visszaszúrni a 42 éves pilótának: „Hány pontot is hoztunk rajtuk az előző hétvégén? Valahol húsz fölött. Szóval hacsak nem romlik a matektudása, ami nyilvánvalóan nem így van… Fernando egyszerűen csak Fernando, mindig mond dolgokat. Mindig eléri, hogy nagyon jónak tűnjön vagy azt, hogy mások rossznak. Ebben rendkívül jó.”

f1-norris-qatar-day0

„Nem gondolom, hogy bármilyen módon is túlzottan magabiztosak lennénk” – folytatta a fiatal pilóta. „Szerintem mi vagyunk az utolsók, akik túlzott önbizalommal beszélnek valamiről, különösen én. Azt gondoltam, sokkal nagyobb a ponthátrányunk.”

„Szóval azzal, hogy hat fordulóval a vége előtt 47 vagy 49 pontra vagyunk, és mindkét autóval jól teljesítünk, miközben nekik nem sikerül két autóval a Q3-ban jutni vagy a verseny végén ott lenni, szerintem ostobaság az ellenkezőjét mondani.”

„De ő egy okos srác, semmiképp sem ostoba. Magabiztos vagyok, hogy meg tudjuk csinálni pusztán azért, mert ha további második és harmadik helyeket meg hasonlókat szerzünk, akkor ez természetesen elérhető” – fogalmazott Norris. Hozzátette: Katarban is az a céljuk, hogy megismételjék a suzukai teljesítményt és Max Verstappen fő üldözői legyenek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: