DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Alonso kicsit kellemetlen helyzetbe került Stroll miatt

Sem Andrettivel, sem Stroll-lal nem szeretne konfliktust: kedveli az amerikait, és örülne is a csapat érkezésének, de az Aston kommunikációjához igazodik.

A hét fő híre, hogy az FIA elfogadta az Andretti F1-be való jelentkezését, a Nemzetközi Automobil Szövetség részéről az amerikai formáció csatlakozhat a száguldó cirkuszhoz.

Az F1 viszont továbbra sem szeretné ezt meglépni, és a napokban többen is kifejtették a véleményüket ezzel kapcsolatban – ma például Lawrence Stroll, az Aston Martin tulajdonosa beszélt arról, hogy nem kellene hozzányúlni a jól működő rendszerhez, vagyis a 10 csapatos felálláshoz.

Nem meglepő ezek után, hogy a Katari Nagydíj sajtónapján többen is kaptak kérdést a témában – például az emiatt kissé kellemetlen helyzetbe kerülő Fernando Alonso, Stroll pilótája is.

f1-alonso-aston



„Egy nagyszerű csapat: ismerem Michaelt és nagy név lenne a Formula–1 számára” – mondta Alonso a Katari Nagydíj sajtótájékoztatóján.

„Viszont más embereknek kell meghozni az ilyen döntéseket, az FIA-nak, a FOM-nak és a csapatoknak. Szóval én nem tudom, hogy pontosan mit mondjak, bármi is lesz a végleges döntés, azt elfogadom” – magyarázta.

„Kedvelem Michaelt, kedvelem a szervezetet, de közben más dolgokat is megértek. Támogatni fogom az Aston Martint, bármilyen pozícióba is helyezkedik – bármivel ki tudok egyezni.”

Vagyis a spanyol alapvetően örülnek az Andretti érkezésének, de a csapata kommunikációja egészen más, ezért ahhoz fogja magát tartani: sem Andrettivel, sem Stroll-lal nem szeretne konfliktust.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: