DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Döntött az AlphaTauri: még marad Lawson

Bár a hírek szerint jól ment Ricciardo szimulátorozása, nem akarják elsietni a sérült ausztrál F1-es visszatérést, így Katarban is az új-zélandi fog vezetni.

Daniel Ricciardo a Holland Nagydíj második szabadedzésén szenvedett kéztörést, amely miatt már több futamot kénytelen volt kihagyni. A helyére Liam Lawson ugrott be az AlphaTauriba, aki újoncként egyáltalán nem vallott szégyent, sőt szingapúri kilencedik helyezése az egész csapat legjobb eredménye 2023-ban.

Bár előzetesen úgy tűnt, Ricciardo a Katari Nagydíjon már akár újra autóba ülhet, a múlt héten már arról érkeztek hírek, hogy nem akarják elsietni a többszörös nagydíjgyőztes visszatérését, s egy szimulátoros nap után döntenek arról, hogy vezethet a hétvégi versenyen.

f1-lawson-alphatauri-suzuka



Nos, a hírek szerint az AlphaTauri úgy döntött, hogy bár jól ment az ausztrálnak a szimulátorozás, Ricciardo még Katarban sem tér vissza, így az előttünk álló hétvégén is Lawson fogja vezetni az egyik AlphaTaurit Yuki Tsunoda csapattársaként. Ricciardo így valószínűleg a bő két hét múlva esedékes USA Nagydíjon, Austinban állhat fel ismét a rajtrácsra.

A döntésben állítólag az is szerepet játszhatott, hogy mivel Katarban sprinthétvégét rendeznek, ha mégis megpróbálkoztak volna Ricciardo szereplésével, de a szabadedzésen kiderül, hogy még túl korainak bizonyult a vezetés, Lawson óriási hátrányba került volna, hiszen egyből az időmérővel indult volna számára a hétvége.

Ricciardónak mindezek ellenére a 2024-es ülését nem kell féltenie (legalábbis jelen állás szerint), hiszen az AlphaTauri még Suzukában megerősítette, hogy Tsunoda és ő alkotják majd a párosukat a következő F1-es évad során.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: