DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 17. hétfő
F1

Verstappen: Már pénteken éreztem, hogy itt jobbak leszünk

Max Verstappen igazán magabiztosan nyerte a Japán Nagydíj időmérő edzését. A holland idén kilencedik alkalommal indulhat az első helyről.

A Szingapúri kisiklást követően – ahol továbbra sem tudott még nyerni Max Verstappen – Japánban mindhárom szabadedzést a holland zárta az élen, majd az időmérőn demoralizáló fölénnyel húzta be az első rajtkockát.

Csapattársára majdnem nyolc tizedet vert, de a második helyen záró Oscar Piastri is több, mint fél másodpercet kapott a kétszeres világbajnoktól, aki elsőre a japán rajongókhoz szólt.



„A japán szurkolók rendkívül lelkesek a Formula-1 iránt és a rajongásuk sokat segített nekünk ezen a hétvégén, így ezt szeretném megköszönni mindenkinek, aki kijött! Ami a hétvégét illeti, végig tövig nyomhattam a gázt, ami nagyon jólesett.”

„Rossz hétvégénk volt Szingapúrban, de már az első pénteki körömön és az előkészületek alatt is éreztem, hogy itt jobbak leszünk. Persze előre sosem lehet tudni, hogy ez mit is jelent pontosan, de a hétvége folyamán tudtunk javítani itt is, ott is, így nagyon örülök, hogy megszereztem a pole-pozíciót.”

Az interjút készítő Jean Alesi megkérdezte Verstappent, tudja-e mekkora előnnyel végzett az első helyen, mire a holland így válaszolt: „Nem igazán volt időm még megnézni a köröket, mert egyből ide jöttem.”

Mikro Alesi elmondta neki, hogy hatalmas különbséggel győzött, Verstappen csak egy őszinte nevetéssel és két szóval nyugtázta azt: „Nagyszerű, köszi!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: