DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

Horner Verstappenről: Ma valami egészen különlegesnek lehettünk szemtanúi

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke az egekig magasztalta Max Verstappent, aki bő fél másodperces előnnyel nyerte az időmérőt.

A szingapúri pocsék szereplést követően visszatért az élre a Red Bull, legalábbis Max Verstappen, aki maga is elmondta, hogy már az első szabadedzés első körében érezte, hogy ez a hétvége más lesz, mint az előző.

A holland ennek megfelelően az összes szabadedzést az első helyen zárta és a kvalifikáción is csak a Q2-ben végzett Leclerc mögött két századdal, használt gumikon…



Csapatfőnöke, Christian Horner az egekig magasztalta kétszeres világbajnok pilótáját: „Úgy gondolom, hogy aminek ma szemtanúi lehettünk, az valami igazán különleges volt. Amikor Anthony Davidson elemzi majd a leggyorsabb kört, vegyétek szemügyre az ötös kanyart. Az első szektor valami fenomenális volt” – hívta fel a Sky Sports csapatának figyelmét Horner.

Max Verstappent a versenymérnöke hajszolta bele az 1:28-as köridőbe, aminek a csapatfőnök abban a pillanatban nem igazán örült: „GP elkezdte húzni Maxot az utolsó mért köre előtt, hogy »akkor menjünk rá arra a 28-as köridőre«, én pedig azt mondtam GP-nek, hogy »szeretném, ha mind a négy kerék rajta lenne az autón az időmérő végén is«.”

„Már az első köre is jónak tűnt ahhoz, hogy megszerezzük a pole-t, de ő aztán még tovább tudott javítani az idején. Minden egyes köre lélegzetelállító volt ma, egészen elképesztő teljesítményt nyújtott” – dicsérte meg versenyzőjét a Red Bull csapatfőnöke.

Christian Hornerék vasárnap jó eséllyel megszerzi zsinórban második konstruktőri bajnoki címét, ehhez egyetlen ponttal kell többet szerezniük a Mercedesnél és persze a Ferraritól is csodára lenne szükség, hogy elnapoljuk a bajnokavatást.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: