DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

„Nem igazi F1-rajongók, akik unták” – Verstappen

A világbajnokot nem foglalkoztatja, mi jó a sportnak és szerinte nem igazi rajongó az, aki nem értékeli a Red Bull uralmát. A szingapúri vereség sem izgatja.

Múlt hétvégén Szingapúrban megszakadt a Red Bull 15 verseny óta tartó győzelmi szériája és idei veretlensége, a konstruktőri címvédéshez így is közel kerülő energiaitalosok mindössze egy ötödik és nyolcadik hellyel zárták a futamot.

Mindeközben az élen viszont roppant izgalmas, az utolsó körig tartó kiélezett csata zajlott a győzelemért a Ferrari, a McLaren és a Mercedes versenyzői között, amely után például Toto Wolff, utóbbi istálló főnöke is úgy fogalmazott, hogy a Formula-1 kissé fellélegezhetett a bikák előző tarolását követően.

f1-verstappen-redbull-suzuka-day0-1



A Japán Nagydíjat megelőző csütörtöki sajtónapon az előző tíz versenyen diadalmaskodó és a harmadik vb-titulusa felé robogó Max Verstappen is arról kérdezték, hogy a teljes, nagyobb képet nézve jót tett-e a sportnak, hogy Szingapúrban nem ők nyertek, ám a holland a tőle megszokott pikáns és flegma választ adta erre:

„Hogy őszinte legyek, ez egyáltalán nem érdekel. Számomra ez csak annyit jelentett, hogy legyőztek minket, eléggé egyértelmű módon” – jelentette ki a Formula.hu virtuális jelenlétében Verstappen.

„Nem gondolok arra, hogy mi jó a Formula-1-nek. Nem hiszem, hogy feltétlenül rossz volt a Formula-1-nek, ami történt, hiszen egyszerűen csak jobbak voltunk mindenki másnál. Ha pedig az emberek ezt nem tudják értékelni, akkor nem igazi rajongók” – szúrt oda az unalomra panaszkodó szurkolóknak a címvédő.

„De ez van. Ezért voltam rendkívül nyugodt ezzel kapcsolatban, mert mi nem teljesítettünk jól, mások pedig jobb munkát végeztek nálunk. Természetesen megérdemelték a győzelmet. Nem azért kell nyerniük, mert az emberek azt mondják, hogy unalmas, ha mi nyerünk.”

f1-verstappen-redbull-szingapur-2_1

Nem izgatja az F1-es vereség Verstappent

A 25 éves pilótát arról is kérdezték Suzukában, hogy milyen érzések voltak benne azt követően, hogy megszakadt a győzelmi sorozata:

„Nem voltak bennem érzelmek. Igen, egy futamra megszakadt a győzelmi sorozatunk. Esnek meg szarságok! Nyertünk tízet zsinórban előtte. Természetesen örültem volna, ha ott is nyerek, de mindig is tudtam, hogy eljön a nap és hétvége, amikor nem győzöl vagy rosszul alakulnak a dolgok. És igen, sajnos ez volt az a hétvége. De továbblépünk és megpróbáljuk újból.”

Ami a suzukai esélyeket illeti, a csapattárs Sergio Perezhez hasonlóan Verstappen arra számít, hogy a Japán GP-n újra erős lesz a Red Bull, bár azért kiemelte, hogy a fejlesztések révén ismét előrelépett McLarent igazi kihívónak várja erre a hétvégére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: