DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

„A 2024-es Ferrari teljesen más lesz” – Leclerc

A Ferrari törte meg a Red Bull 2023-as hegemóniáját, azonban nem elégednek meg ennyivel az olaszok. Leclerc szerint rá sem ismerünk majd a 2024-es Ferrarira.

Erős teljesítménnyel rukkolt elő a Scuderia Olaszországban, majd Szingapúrban is. Mindkét helyszínen megszerezték a pole-pozíciót Carlos Sainz révén, Monzában a spanyol dobogóra állhatott, majd Szingapúrban futamot is nyert, míg Leclerc mindkétszer a negyedik helyen végzett.

Arról, hogy a monacóinak miért nem megy most a szekér, és miért érezhetjük úgy, hogy Sainz lett az alfahím a Ferrarinál, ide kattintva olvashatjátok el Leclerc véleményét, de meghallgathatjátok a mi véleményünket is, a Formula Podcast legutóbbi adásából.



A kisebb hullámhegy közepette Leclerc azért nem felejtette el, hogy bizony a Ferrari számára igencsak nyögvenyelősen alakult ez az idei szezon, s már legalább fél szemmel inkább a jövő évi autóra koncentrálnak Maranellóban.

„Sokat tanultunk Monzában, különösen a gyengeségeinket illetően” – idézi a monacóit a Crash. „Több dolgot is megértettünk, ami nyilván egy apró lépés idén a helyes irányba, míg annál is fontosabb, hogy a jövő évi autó tervezését illetően is sok fontos tapasztalatot gyűjtöttünk.”

A 2024-es Ferrari nagyon más lesz

Mattia Binotto 2019-es hatalomátvétele óta ígérgette, hogy a Ferrari a 2022-es szabályváltozásokra versenyképes autót épít. Ez ideig óráig sikerült is, azonban az alapvető tervezési problémák miatt versenytempóban alaposan visszacsúsztak az olaszok a tavalyi szezon második felében, idén pedig ugyan változtattak a koncepciójukon, ám az SF-23 továbbra is az F1-75 alapjaira épült.

„Először is a 2024-es Ferrari teljesen eltérő lesz az idei autótól” – folytatta Leclerc. „Egyelőre minden, amit csinálunk, igazolt minket abban, hogy jó irányba indultunk el a jövő évi autó tervezésével. Minél többet tanulunk, annál több részletet tudunk pontosítani a 2024-es autón. Fontos, hogy ezeket a dolgokat még a szezon vége előtt megértettük, így az utolsó versenyeken már elmehetünk kicsit abba az irányba, hogy próbálgassuk a jövő évi dolgainkat.”

„Monzában is ezt csináltuk már, ahol pontosan úgy alakultak a dolgok, ahogyan arra számítottunk. Összefoglalva tehát Zandvoortban és Monzában is rengeteget tanultunk, ami egyáltalán nem azt jelenti, hogy mostantól megfordul az idényünk, de a következő évre biztosan jó kiindulási pont.”

„Könnyű volna azt mondani, hogy most már mindent értünk, de szerintem még mindig van mit felderítenünk, hogy közelebb lophassuk magunkat a Red Bullhoz, de jó irányba haladunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: