DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

„Szánalmas hiba, a legborzasztóbb érzés” – Russell összetört

Legszívesebben eltűnt volna mindenki elől az utolsó körös betlije után a Mercedes F1-es pilótája – pedig úgy érzi, egyébként nem jellemzők rá az ilyenek.

George Russell a győzelemért rohamozott a Formula-1-es Szingapúri Nagydíj hajrájában, miután a Mercedesnél úgy döntöttek, hogy az Esteban Ocon leállása miatt életbe lépett virtuális biztonsági autós fázis alatt másodszor is kihívják kereket cserélni őt és Lewis Hamiltont, hogy a friss közepes abroncsokon támadhassa az élen lévőket.

Russellék Charles Leclerc-t hamar el is kapták, Lando Norrison azonban már megakadtak, miután Carlos Sainz zseniálisan taktikázva DRS-t biztosított a McLaren-pilótának, hogy így védekezhessen a mercedeses honfitárs ellen, s ezzel őt magát is védte vele szemben.

A tavalyi interlagosi győztes aztán az utolsó körben a dobogó alsó fokát is eldobta magától, amikor megkoccolta a falat és szembe belecsúszott a másikba. Russell már a Sky F1-nek is letörten nyilatkozott, de később a Formula.hu virtuális jelenlétében még jobban ostorozta magát:

f1-russell-mercedes-szingapur-4



„Az ilyen pillanatokban csak össze akarsz kuporogni és senkivel sem találkozni. Ez a legborzasztóbb érzés a világon, amikor fizikailag és mentálisan ennyire kimerült, elszalasztottad a győzelem lehetőségét, és aztán egy ilyen hibát követsz el. Tényleg szívszaggató.”

„Megkoccolni a falat az utolsó körben… ez egy olyan szánalmas hiba. Ezért olyan furcsa érzés ez most. Valószínűleg a koncentráció pillanatnyi hiánya okozta, hogy ez az utolsó kör és elúszott az esély. Ez mutatja, hogy végig oda kell figyelned, függetlenül attól, mi a helyzet.”

Mint azt Norris is elárulta a verseny utáni nyilatkozatában, ő maga is érintőre vette ugyanazt a falat, mint Russell, de utóbbi állítja, nem a másik brit hibája zavarta meg őt:

„Láttam, hogy Lando súrolta a falat és a pillanat törtésze alatt át is futott az agyamon, hogy ’ó, eltalálta a falat!’, majd két tizedmásodperccel később én is eltaláltam. Egyértelmű, hogy nem Lando súrolása fogott ki rajtam.”

f1-russell-mercedes-szingapur-3

Russell: Nem vagyok ilyen

Amikor arról kérdezték a Mercedes versenyzőjét, hogy a mostani szingapúri falazása-e a karrierje legnehezebb pillanata, így felelt:

„Volt már néhány. Úgy érzem, olyan versenyző vagyok, aki alapvetően nem követ el ostoba hibákat. És úgy érzem, nem sokszor töröm össze az autót időmérőn vagy edzésen. De az évek során sok apró hibát követtem el, amelyek komoly következményekkel jártak. Ezt pedig meg kell vizsgálnom, mert úgy érzem, nem vagyok ilyen.”

„Gyorsak voltunk a hétvégén, ezt elraktározom pozitívumként. És ezek a hibák nem fognak előfordulni, amikor a bajnokságért fogunk küzdeni, ezt biztosíthatom” – fogalmazott Russell, hozzátéve, hogy nem hagyja, hogy egyetlen kanyar és pillanat beárnyékolja az egyébként jól sikerült hétvégéjét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: