DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

„Carlos nagylelkű volt a DRS-sel” – Norris

Második helyen végzett a McLarennel a brit az F1-es Szingapúri Nagydíjon, miután maga mögött tartotta a Mercedeseket – pedig az utolsó körben ő is hibázott.

Lando Norris a negyedik helyről rajtolt a vasárnapi Formula-1-es Szingapúri Nagydíjon, és bár a pályán nem előzött, mégis másodikként látta meg a kockás zászlót. Charles Leclerc-t ugyanis a verseny eleji kerékcserék során ugrotta át a bokszban, míg George Russell azok után került mögé, hogy a hajrában Esteban Ocon műszaki hiába miatti VSC-fázis alatt a Mercedes kiállt a bokszba.

Persze ehhez a második helyhez az is kellett, hogy az utolsó körökben a friss gumikon felzárkózó Russellt maga mögött is tartsa a McLaren-pilóta, amit nem kis részben annak köszönhetően tett meg, hogy a későbbi győztes Carlos Sainz szándékosan DRS-távolságon belül tartotta őt, hogy a gyorsabb mercedeses ne tudja átlépni Norrist, s ezzel magát is védte.

f1-norris-mclaren-mercedes-szingapur



„Carlos igen nagylelkű volt, segített, hogy legyen DRS-em. De azzal, hogy nekem segített, a saját versenyét is segítette” – kezdte épp ezzel a futam utáni összegzését Norris. „Kemény volt, de tudtuk, hogy kemény lesz, amint a Mercedesek kiálltak a bokszba, főleg úgy, hogy csak néhány autót kellett megelőzniük.”

„De itt vagyunk a dobogón, annak is a második fokán, sikerült feltartóztatnunk őket. Mindent megtettünk, amire szükségünk volt és még többet is, úgyhogy roppant boldog vagyok.”

Ami Russell kiesését illeti, Norris együttérzett honfitársával – már csak azért is, mert saját bevallása szerint ő maga is ugyanott eltalálta a falat:

„Én is ugyanott eltaláltam a falat, elkövettem ugyanazt, szóval szerintem engem másolt, csak még rosszabbul csinálta!” – viccelődött félig Norris. „Együttérzek vele, kemény versenyt vívott, azt mondanám, hogy ő volt ma a leggyorsabb a pályán. Úgyhogy ez segített kicsit, az utolsó pár kanyarban megkönnyebbülhettem kicsit.”

„De szép pontokat szereztünk a csapatnak azzal, hogy Oscar is ott volt. Végig keményen hajtottuk egymást Carlosszal, Lewisszal, George-dzsal és Charles-lal, úgyhogy stresszes volt, de kifizetődött.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: