DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 3. szerda
F1

Csak Katarban térhet vissza Ricciardo?

Bár Christian Horner szerint jól halad az ausztrál felépülése, valószínűtlen, hogy a két távol-keleti F1-es versenyen autóban láthassuk őt.

Daniel Ricciardo a Holland Nagydíj második szabadedzésén szenvedett kéztörést, amelyet műteni kellett és amely miatt mind a zandvoorti, mind a monzai futamot kénytelen volt kihagyni. Úgy tűnik azonban, hogy még további kihagyás vár rá: az F1-es Olasz Nagydíj hétvégéjén Helmut Marko arról beszélt, hogy Szingapúr szinte kizárt és Suzuka sem túl esélyes Ricciardo számára, s most ugyanezt mondta el Christian Horner is:

„Egyértelmű, hogy Szingapúrt illetően szerintem semmi esély sincs arra, hogy készen álljon. Úgy gondolom, Japán is optimista lenne” – fogalmazott a Red Bull csapatfőnöke, akit a Motorsport.com idéz.

f1-ricciardo-alphatauri_1



„De úgy vélem, jól halad a felépülése. Nyilvánvalóan nem mozgathatja a kezét és most kezdte meg a rehabilitációs szakaszt. Láthattuk motorosoknál, akik sietették a visszatérést, hogy az olykor még több kárt okozhat, szóval biztosra akarunk menni, hogy teljesen fitt, mielőtt visszaül az autóba.”

Horner szavai alapján tehát Ricciardo várhatóan csak az október eleji Katari Nagydíjon ülhet vissza az AlphaTauriba.

 

Elégedett Lawsonnal a Red Bull

A többszörös nagydíjgyőztest eddig és a továbbiakban is a Zandvoortban debütált Liam Lawson fogja pótolni, aki már Hollandiában is megállta a helyét, vasárnap Olaszországban pedig a 11. helyen végzett, azaz épp csak lemaradt a pontszerzésről a konstruktőri vb-tabellán utolsó helyet elfoglaló AlphaTaurival. Horner elégedett is volt az új-zélandival:

„Szerintem jó munkát végzett ma. Nem követtem annyira szorosan a versenyét. Két kiállást választottak, ami nem volt megszokott a mai futamon. Még meg kell néznem az elemzéseket, de úgy vélem, jól feltalálta magát.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: