DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 2. vasárnap
F1

„Baromságot mondott” – Verstappen válaszolt Wolffnak

Max Verstappen szerint nem úgy működik az F1-es autó tervezése, ahogy azt Toto Wolff sugallta. Sergio Perez nem tudott érdemben reagálni.

Még Zandvoortban beszélt arról Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője, hogy Max Verstappen mindig összetöri a csapattársait, és talán azért, mert olyan autót faragnak köré, amivel csak ő tud gyorsan menni, de másoknak túl trükkös azt vezetni.

Wolff ezt akkor említette, amikor Sergio Perez gigantikus házon belüli hátrányáról kérdezték – azt mondta, hogy nem igazán érti mindezt, mert Perez egy bizonyított pilóta, mégis hatalmas a lemaradása a világbajnokhoz képest.

Erre reagált most Verstappen a Formula.hu részvételével tartott sajtóbeszélgetésen:

f1-verstappen-monza



„Baromságot mondott” – mondta elég egyértelműen a harmadik vb-címe felé tartó holland.

„Ez nem így működik, én csak a lehető leggyorsabban vezetem az autót. Nem mondom azt, hogy na, nekem jobban forduló autó kell, mert én azt szeretem. Csak azt mondom, hogy tervezzétek meg nekem a leggyorsabb autót, és én el fogom vezetni, mert minden egyes évben kicsit másképpen kell vezetni az adott autót” – magyarázta.

„Az emberek kérdezik, hogy milyen a vezetési stílusom, de semmi különleges nincs benne, csak alkalmazkodom az adott autóhoz, hogy azzal éppen hogyan lehet gyorsan menni. Számorma az nagyon fontos, hogy képes legyek alkalmazkodni a stílusommal ahhoz, amit az autó megkíván.”

 

Perez nem tudja

A nagy különbségről Sergio Perezt is megkérdezték, ő nem húzta fel magát a kérdésen úgy, mint Verstappen, de nem is igazán tudott rá válaszolni.

„Nehéz megmondani, futamról futamra kell ezt nézni” – reagálta kissé akadozva a mexikói. „Néha nagyobb a különbség, Zandvoortban ez arról szólt, hogy a körülményeket hogyan érti meg valaki (a felszáradó pályán) és így ki tud-e hozni mindent az autóból, és ha nem jól érti meg valaki a körülményeket, akkor nagy különbség alakulhat ki. Ez néha így működik, láttuk más pilótáknál, más autókkal is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: