DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Komplikált Ricciardo sérülése, további két futamot is kihagyhat

Hollandia után akár az Olasz és a Szingapúri Nagydíjat is kihagyhatja a pénteki kéztörését követően vasárnap megműtött Daniel Ricciardo, akinek komplikáltabb a sérülése, mint várták.

Daniel Ricciardo pénteki szabadedzésen elszenvedett balesete után kiderült, hogy az AlphaTaurihoz nemrég csatlakozó ausztrál eltörte a kezét, helyét így Liam Lawson vette át a zandvoorti hétvégére. Ricciardót vasárnap műtötték meg Barcelonában, a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner pedig úgy nyilatkozott, hogy noha jól sikerült a beavatkozás, nem lesz könnyű a felépülési folyamat. Arról eddig nem volt hivatalos bejelentés, hány futamot is kell kihagynia a 34 éves pilótának, Red Bull-tanácsadó Helmut Marko azonban most úgy véli, akár a következő két versenyhétvégét is kihagyhatja Ricciardo.

„Sajnos elég komplikált a sérülés, nem egyenes a törés” – mondta az osztrák a német Sky Sports kameráinak, majd hozzátette: valószínűleg a Szingapúri Nagydíjon is helyettesre lesz szüksége az olasz istállónak. „Várunk a hivatalos megerősítésre a doktortól, de egyelőre nem néz ki jól a helyzet a következő két futamot tekintve.”



Az AlphaTauri vezérigazgatója, Peter Bayer is megszólalt Ricciardo helyzetével kapcsolatban: „Beszéltem a menedzserével. Jól ment a műtét, még úgy is, hogy a törés a vártnál bonyolultabbnak tűnik. Pár napig még Barcelonában marad a kivizsgálásokra. Minden jót kívánunk neki!”

Ha az ausztrál valóban kihagyja a következő két futamot, helyét nagy valószínűséggel a Holland Nagydíjra is beugró Liam Lawson veszi át. Az új-zélandi fiatal szépen helyt állt bemutatkozó versenyén, ahol a 13. helyen végzett, a futam után pedig úgy nyilatkozott, hogy már várja Helmut Marko hívását a következő versenyhétvégéket illetően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: