DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 4. csütörtök
F1

Alonso megpróbálta elkapni Verstappent

Megpróbálta megszerezni a 33. futamgyőzelmet, de nem akarta kockáztatni a 19 pontot – Alonso az F1-es Holland Nagydíjon idei hetedik dobogóját érte el.

A Holland Nagydíj hajrájában érkező piros zászló váratlan esélyt jelentett Fernando Alonso számára, hogy a győzelemért támadja Max Verstappent, s bár ezúttal sem sikerült megszerezni az áhított 33. sikert, a spanyol így sem volt elégedetlen, s nem is volt rá oka, hiszen Kanada óta először állhatott fel a dobogóra, ráadásul Sergio Perez problémáinak köszönhetően a pódium második foka lett a spanyolé – sőt, hat év után először a leggyorsabb kört is megszerezte.

alonso-podium-zandvoort



Aligha meglepő, hogy a kétszeres világbajnok nem győzte magasztalni az AMR23-ast: „Nagyon jól működött az autóm, magabiztosan vezettem, hiszen megvolt az a szintű bizalom az autó irányában, amire ilyen körülmények között szükség van ahhoz, hogy nyomhassad. Szárazon és intereken is gyors volt, a legjobb rész talán az volt, amikor a verseny elején pár csepp eső leesett, de még slickeken mentünk. Olyan vasárnap volt ez, amikor érzed a kapcsolatot az autóddal, szinkronban vagy vele, és bármit csinálsz, a versenygép tökéletesen reagál.”

A hosszú piros zászlós megszakítás alatt Alonso elmondása szerint eltöprengett azon, hogy megtámadja-e Verstappent a vezetésért, de persze túl sokat nem akart kockáztatni – s azt is elárulta, hogy a csapattal is egyeztetett erről. „A hármas kanyar járt a fejemben, de az egyes is eszembe jutott” – mondta a spanyol, majd így folytatta:

alonso-zandvoort

„Egyeztettem a csapattal is arról, hogy meg akarom próbálni, de nem akartam veszélyeztetni a komoly pontmennyiséget, hiszen a második hely is nagyon fontos volt a számunkra. Nem zavarta őket, hogy megpróbálom, szerinem bíznak bennem és a döntésemben. Szóval az újraindításnál megpróbáltam padlógázon venni a döntött kanyart, ami kissé kockázatos, és megpróbáltam mellé érni az egyes kanyarban, de nem voltam elég közel”

„Aztán különböző nyomvonalakkal kísérleteztem, hol kívül, hol belül, mindig Maxnak az ellenkezőjét választottam, hátha találok jobb tapadást az övénél. Közel is voltam, de nem eléggé” – zárta szavait az idei hetedik dobogóját szerző spanyol klasszis.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: