DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Steiner: Nem volt okunk változtatni

A Haas F1-es csapatvezetője nem győzte dicsérni a Hülkenberg–Magnussen párost: szerinte mindketten fontos értékei az amerikai istállónak, ezért tartották meg őket.

A Haas bejelentette, hogy 2024-nek is a Kevin Magnussen, Nico Hülkenberg párossal vágnak neki a Formula-1-ben. Természetesen mindkét pilóta boldog volt a hosszabbítás miatt, a csapatfőnök Günther Steiner pedig nem győzte dicsérni két versenyzője munkáját a hosszabbításról szóló közleményben:

„Úgy gondolom, biztonsággal kijelenthetjük, hogy elég erős párosunk van idén a Formula-1-ben, és végső soron nem volt okunk arra, hogy változtatáson gondolkodjunk. Kevin nyilvánvalóan jól ismert érték számunkra, és örülök, hogy már a hetedik szezonját fogja a Haas színeiben teljesíteni. Azzal, hogy 113 futamon rajtolt el csak nálunk, pontosan tudjuk, hol vannak az erősségei, a tudása és a szervezetünk tapasztalata pedig remekül párosul ezzel. A garázs másik oldalán pedig Nico mindenféle felhajtás nélkül beilleszkedett és értékes tagjának bizonyult a csapatnak. Közeledik a 200. rajtjához a Formula-1-ben, és nagy örömmel vagyunk a haszonélvezői ennek a tapasztalatnak.”

f1-haas-hulkenberg-magnussen



„Meg kellett birkóznunk a VF-23-as problémáival idén, nem tagadjuk, de rendkívül szerencsések vagyunk, hogy van két pilótánk, akiknek a visszajelzései felbecsülhetetlen értékűek ahhoz, hogy elérjük a mérnöki céljainkat. Kevin és Nico az elejétől kezdve remekül összecsiszolódott és mindketten szereztek pontokat, és különösen Nico remekelt az időmérőkön: hatszor is bejutott a Q3-ba. Pedig 2019 óta nem versenyzett teljes szezont a Formula-1-ben, ez is mutatja, mennyire profi és mennyire odafigyelt magára fizikailag.”

„Figyelemre méltó az is, mindkét versenyzőnk mennyi energiát tesz bele: nemcsak a csapaton belüli elkötelezettségük kapcsán fantasztikusak, de a partnereinkkel és a szurkolók való aktivitások során is. Nyilvánvaló, hogy Kevin és Nico élvezi a sportban töltött idejük, érett fejjel rendelkeznek, és alapvetően megértik, mit kérünk tőlük. Cserébe most rajtunk a sort, hogy 2024-et szem előtt tartva biztosítsuk, hogy olyan autónk legyen, amellyel folyamatosan pontokat lehet szerezni.”

Hülkenberg egyébként 9 ponttal a vb-összetett 14., Magnussen két egységgel a 18. helyet foglalja el jelenleg, míg a Haas nyolcadik a konstruktőrök között, azonos pontszámmal, mint az előttük álló Williams.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: