DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Hivatalos: Bejelentette 2024-es F1-es pilótáit a Haas

Hivatalossá vált az amerikai istálló jövő évi felállása: Günther Steinerék az állandóság mellett döntöttek, így marad a Kevin Magnussen, Nico Hülkenberg páros.

Versenyzőbejelentéssel tért vissza a nyári szünetről a Formula-1: a Haas véglegesítette a 2024-es felállását. A korábbi nyilatkozatok és a pilóták teljesítményének fényében aligha meglepő, hogy az amerikai alakulat úgy döntött, a következő évadnak is a Kevin Magnussen, Nico Hülkenberg duóval vágnak neki a száguldó cirkuszban.

Magnussen 2022-ben tért vissza korábbi csapatához, miután Günther Steinerék menesztették a háború kitörését követően az orosz Nyikita Mazepint. A dán azóta tavaly szerzett egy valószínűtlen időmérős elsőséget, s idén is gazdagodott már világbajnoki pontokkal a versenytempóban egyébként eléggé csapnivaló VF-23-as volánjánál.

f1-haas-hulkenberg-magnussen-2



„Nyilvánvalóan boldog vagyok, hogy ismét meghosszabbítottuk az együttműködést a MoneyGram Haas F1 Teammel” – fogalmazott a bejelentés kapcsán Magnussen. „Váratlan volt a 2022-es visszatérésem, de tele volt kiemelkedő pillanatokkal, és bár ez a szezon nem teljesen úgy alakul, ahogy azt vártuk, így is sikerült pontokat szereznünk és megmutatnunk a csomagunkban rejlő potenciált. Még rengeteg verseny van hátra 2023-ban és sokat kell dolgoznunk, hogy még jobban megértsük a VF-23-ast, hogy a tanultakat aztán alkalmazhassuk a 2024-es autón. Mint mindig, köszönöm Gene Haasnak és Günther Steinernek, hogy lehetőséget adnak, hogy továbbra is az imádott sportomban versenyezhessek.”

Hülkenberg idén tért vissza több év kihagyás – és néhány beugrós szereplés – után az F1-be a Haasszal, amely Mick Schumacher helyére ültette be a rutinos németet. Aki nem is vallott szégyent, különösen a kvalifikáción remekel, s az amerikai istálló idei legjobb eredménye is az ő nevéhez fűződik az Ausztrál Nagydíjon elért hetedik helyezéssel.

„Jó érzés korán rendezni a dolgokat a következő idényre, hogy csak a versenyzésre és a teljesítmény javítására koncentrálhassunk. Élvezem, hogy a csapat része lehetek, és osztozhatok Gene és Günther szenvedélyében. Egy roppant szoros középmezőnyben harcolunk, és várom, hogy tovább építkezzünk arra 2024-ben, amit eddig közösen csináltunk” – mondta el Hülkenberg.

Hülkenberg egyébként 9 ponttal a vb-összetett 14., Magnussen két egységgel a 18. helyet foglalja el jelenleg, míg a Haas nyolcadik a konstruktőrök között, azonos pontszámmal, mint az előttük álló Williams.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: